Blog

Távmunkában maradsz? Ezt a 3 alapdolgot szerezd be!

2021.05.31 14:30

A CapRelo kutatásából kiderül, olyannyira megkedveltük az otthoni munkavégzést, hogy akár kevesebb fizetéssel is beérnénk, ha továbbra is hanyagolhatnánk az irodát. Ez annyira nem is meglepő, hiszen home office-ban sem vagyunk kevésbé produktívak – amennyiben megfelelő eszközöket használunk.

A kutatás 1100 amerikai bevonásával készült, akiket arról kérdeztek, hogyan változott meg munkavégzésük a járvány ideje alatt, és ez befolyásolja-e a jövőbeni terveiket. Mint kiderült, a válaszadók 82%-ának megváltozott a munkavégzés helye az elmúlt egy évben. A megkérdezettek 66%-a mondta azt, hogy simán belemennének, hogy kevesebbet keressenek, ha otthonról dolgozhatnának. Ami még érdekes, a résztvevők 75%-a a költözést is megfontolná, ha nem kellene bejárnia az irodába.

Miért szeretjük ennyire a home office-t?

Nyilván kényelmes, hiszen megspóroljuk az egyébként közlekedéssel töltött időt, sokkal nyugodtabb körülmények között dolgozhatunk, mint egy nyüzsgő irodában, és saját magunk alakíthatjuk ki a munkaállomásunkat. És még ezért is:

Némi ráfordítással olyan klassz dolgozószobát (vagy sarkot) alakíthatunk ki, ami kenterbe ver bármilyen munkahelyet. Ha azon szerencsések közé tartozol, akik a járvány után is távmunkában maradhatnak, de eddig nem szerezted be a megfelelő bútorokat, akkor most van itt az ideje. Mondjuk, mire lesz szükséged!

Otthonról dolgozni csak jó széken lehet!

– írtuk korábbi bejegyzésünkben, mutattunk is párat kedvenceink közül. A helyzet nem változott, hiszen átlag 6-8 órát töltünk ülve egy dolgos hétköznapon, kell egy jó szék! Görnyedsz és fészkelődsz szinte pár perccel az után, hogy helyet foglaltál? Akkor még nem találtad meg a megfelelőt.

Az ülőmunkához válassz olyan forgószéket, amely képes a hátadat és a derekadat is megtámasztani. Ha fejtámlával is rendelkezik, azt a hosszú online megbeszéléseken, de a pár perces, gondolkodással töltött szünetekben is értékelni fogod. Ideális választás lehet az OKLAHOMA exkluzív főnöki forgószék, hiszen mindezen kívánalmaknak eleget tesz, sőt, a nyári kánikulában sem hagy cserben.

Nem kevésbé fontos, hogy milyen asztalon dolgozol.

Mint írtuk, elsősorban azt kell eldöntened, hogy íróasztalra van szükséged, vagy számítógépasztalra. Utóbbit úgy tervezték, hogy magát a számítógépet, a perifériákat és kábeleket könnyedén el lehessen rajtuk helyezni. Ha laptopról dolgozol, akkor is célszerű egy ilyen modell mellett dönteni, hiszen nem árt, ha marad hely egy hangszórónak, az egérnek és persze a lámpának. Merthogy arra is szükséged lesz.

Ha ezek a szempontok nem számítanak, akkor elegendő lesz egy strapabíró íróasztalt venned. A választásnál vedd figyelembe a mérteket – a sajátodat, az asztalét, és hogy mekkora helyed van. Ha nem megfelelő asztallal vagy székkel tolod végig a munkaórákat, inkább lesz átok, mint áldás a home office. Ebben a posztunkban összegeztük, mikre érdemes odafigyelni.

Szék és asztal mellé lámpa dukál. Ha ez a három dolog megvan, akkor kész is az irodád!

Nem ördögtől való, ha késő délután, estefelé pörögnek jobban a gondolataid, és ekkor támadnak a legjobb ötleteid. Ahelyett, hogy díszkivilágítást rendeznél egy hatalmas erejű fényforrással, inkább válassz több, egymástól függetlenül kapcsolható lámpát. Egynek természetesen az asztalodon a helye, de ha nem kedveled a közvetlen fényt, akkor jó döntés lehet egy állólámpa is.

Olyan sarkot szeretnél, ami nemcsak munkára, hanem szórakozásra is alkalmas? Akkor egy hiperkényelmes gamer székkel és hangulatosan világító gamer asztallal tehetsz a legtöbbet a célért.

officeplaza-hu a FAVI.hu-n