Kedvezmény

   Kedves Ügyfeleink!

   Kiállított termékeinkre 10% kedvezményt biztosítunk, személyes vásárlás és készpénzes fizetési mód esetén. 

   az OfficePlaza csapata

   Ajándék Lábtámasz

   Ajándék lábtámasz minden Samurai székhez!

   Kiemelt Akcióink
   Próbálja Ki

   Próbálja ki irodai székeinket bemutatótermünkben!

   Szék összeszerelés

   Irodai székek összeszerelése

   Előzetes egyeztetés alapján vállaljuk bármely irodai szék összeszerelését!

   Bővebb információ a szerelési díjakról...

   Házhoz szállítás

   A megrendelt termékeket rendeléstől számítva 24/48 órán belül házhoz szállítjuk raktárkészletünkől függően!

   Budapesten 40.000 Ft feletti vásárlás esetén a házhoz szállítás INGYENES!

   Házhoz szállítással kapcsolatos további információk és díjak itt...

   Kiemelt árak

   Mennyiségi kedvezmény

   Nagyobb mennyiség rendelése esetén egyénre szabott, kiemelt árat biztosítunk!

   Bővebb információ a mennyiségi kedvezményről itt...

   Tanúsítvány
   SSL Certificate
   Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

   Forgószék-szerelés

   Így tartsd karban és javítsd a forgószéked otthon!

   A legtöbb forgószék igényel bizonyos minimális szintű otthoni karbantartást. Ezek egyszerű, bárki által elvégezhető rutin műveletek, amelyek fontosak a használati érték megőrzése, a kényelem és az ergonómia szempontjából egyaránt. Más szóval, ha ezt a pár perces műveletet elvégzed a székeden, megnöveled az élettartamát és a kényelmét is. Sőt: bizonyos egyszerűbb javítások is elvégezhetők otthon, ehhez adunk most némi segítséget.


   Csavarok meghúzása


   Minden csavar meglazulhat, ez pedig nem kívánt következményekkel jár. Azokon a modelleken, ahol a karfát csavarok rögzítik, azok feszességét időnként ellenőrizni kell, hiszen a rendszeres mozgatástól kilazulhatnak. Ez sokszor használat közben is érezhető, a karfa lötyög, mozog, nem úgy áll, ahogy kéne. Ugyanez igaz a háttámla és az ülőfelület rögzítőelemeire is. Normál kézi csavarhúzó és imbuszkulcs használata javasolt, a motoros behajtók használata ellenjavalt, mert könnyen kárt tehetnek a csavarfejben. Mindig ügyeljünk arra is, hogy a megfelelő kézicsavar a megfelelő helyre kerüljön: a hosszabb mindig az ülőlaphoz, a rövidebb a háttámlához tartozik!


   Olajozás is szükséges lehet


   A forgószék egyik legfontosabb alkatrésze a gázlift, ami a szék magasságának állíthatóságáért és az ülés rugalmasságáért felel. Ez a lábcsillag és az ülőlap közötti oszlopban helyezkedik el. A gázlift fényes acél részeit a puha és könnyű mozgás érdekében kenőanyaggal kezeli a gyártó, de a kenést időnként házilag érdemes megismételni. Ehhez mindig műszer- vagy fegyverolajat használjunk, sose kenjünk étolajat az alkatrészekre!


   Otthon elvégezhető javítások


   A forgószékek úgy készülnek, mint az autók: főbb alkatrészeiket nagy gyárakban állítják elő, összeállításuk pedig összeszerelő üzemben történik. Egyes elemeiknél időnként csere válik szükségessé, ahogy ez egy gépjármű esetében is van. A gázlift elromolhat, a lábkereszt eltörhet, de ilyenkor nem kell kidobni a széket, az alkatrészek utánrendelhetők, akár garanciális ügyintézésről, akár jótálláson túli pótlásról van szó. Az új, futárral vagy postán érkező alkatrészt pedig - ebben a két esetben legalábbis - könnyedén beszerelheted otthon, így nem kell sehová elszállítani magát a széket.


   Így cseréld ki a gázliftet és a lábkeresztet


   Ha a gázlift elromlott, és az új alkatrész megérkezett, negyedóra alatt kényelmesen kicserélheted. Szükséged lesz kenőolajra, egy csőfogóra, egy kisebb kalapácsra és egy lécdarabra. A forgószéket fektesd fel egy asztalra, hogy könnyen hozzáférj a lábrészhez, majd fecskendezz némi kenőanyagot a gázlift és az ülőlap találkozási pontjához, hogy könnyebb legyen meglazítani a kötést. Ezután csőfogóval óvatosan fogj rá a gázliftre, és oda-vissza forgató mozdulatokkal húzd ki a helyéről.


   Most fordítsd meg a lábkeresztet, és az alja irányából üsd ki a gázliftet! A kalapácsot úgy használd, hogy ne közvetlenül a liftre mérj csapásokat, hanem a lécdarab közbeiktatásával tompítsd az ütéseket! Ha ez megtörtént, az új gázliftet egyszerűen helyezd be ugyanabba a pozícióba, ahogyan a régi volt.

   A lábkereszt a görgők és a gázlift közt elhelyezkedő, nagy méretű, csillag alakú alkatrész, amely a stabil tartásért és a rugalmasságért felelős. Cseréje két módon lehetséges. Vagy a fent leírt módot követve, a gázlift teljes eltávolításával végezzük, vagy csinálhatjuk úgy is, hogy a mechanikát lecsavarozzuk az ülőfelület aljáról, és azt a gázlifttel együtt ütjük ki a lábkeresztből. Az új alkatrészt mindig pontosan úgy helyezzük fel, ahogy az előző fel volt szerelve.