Blog

Miért jó a gamer asztal?

2020.06.03 09:54

A videokártya és a tökéletes monitor kiválasztásán túl van még pár dolog, amivel növelheted a játékélményt. Egy közülük – és amire tuti nem gondolsz – a megfelelő asztal.

Új tér, új távlat

Hiszed vagy sem, választásod hatással lehet a játékodra is. Ha eddig beérted a többéves és túlzsúfolt íróasztaloddal, akkor itt az ideje a váltásnak. Meg fogsz lepődni: egy új asztal, nagyobb felülettel, stabil kiképzéssel mindig jó befektetés. Még az is lehet, hogy a zavaró tényezők nélkül könnyebben átlátod a stratégia pontokat és jobb játékos leszel – egy biztos, a komfortérzeteden sokat dob.

Egy átlagos gamer heti 8 órát tölt a gép előtt, de ha komolyan tolod, ennyi egy laza szombatba is belefér. Miért elégednél meg egy mezei irodai asztallal, amikor egy speciális, kifejezetten a játékosok igényeire szabott darabbal is megajándékozhatod magad? Nem csak több helyről beszélünk. Olyan extrával, mint a beépített LED világítás igazi bázissá alakíthatod a szoba sarkát. Az asztallapban található kábelvezető nyílások pedig segítenek a rendet tartani. Te sem szeretsz a vezetékekkel bajlódni, nem igaz?

Milyen legyen?

  1. Stabil

Kanyarodjunk vissza az alapokhoz! A precíz mozdulatok legnagyobb ellensége a billegő asztal, ráadásul bevallottan idegesítő, ha hozzá még nyikorog is. Az új darab kiválasztásánál ne feledkezz meg a stabilitásról! Legalább ennyire fontos a masszív szerkezet és a teherbírás. A gamer asztalok kialakításánál előkelő helyet kapott ez a két szempont, hiszen a monitorok, a hangszórók és a gép húsz kilót simán nyomhatnak, hát még ha rá is támaszkodsz. Ezt akkor is vedd számításba, ha laptopot használsz, nehogy az asztalod teherbírása tartson vissza, ha a későbbiekben bővíteni akarod a magánparkodat.

  1. Tartós

Jusson eszedbe, hogy hosszú távra tervezel! Az acél vázszerkezet nagy előnye, hogy tartós és nehezen rongálódik. Akár kesztyűs kézzel bánsz a cuccaiddal, akár az indulatok embere vagy, új gamer asztalod tuti nem hagy cserben. Különösebb ápolást nem igényel (fából készült társaival szemben), könnyen tisztítható, az esetleges használattal járó karcolások sem feltűnőek.

  1. Funkcionális

Maga a felület is felvet egy-két kérdést. Egyes high-tech asztallapokhoz egérpad sem kell, ugyanis a teljes felület akként funkcionál. Ez már persze a csúcskategória, amiért szélesebbre kell nyitni a pénztárcát. Ár/érték arányban jó választás lehet egy karbon mintás MDF lapos darab. Strapabíró és megfizethető alternatíva, külsejében pedig abszolút illeszkedik a gamer kultúrához.

 

 

  1. Alakítható

Egyre nagyobb teret hódítanak az állóasztalok, nem véletlen. A több órás ücsörgés befolyásolja a fizikai állapotodat, pláne ha nem fordítasz kellő figyelmet a monitor elhelyezésére, és még a széked sem párnázott. Kerüld el a nyak- és hátfájást, tervezd újra a játékteredet! Remek kompromisszum olyan gamer asztalt választani, amely lehetővé teszi, hogy változtasd a magasságát. Saját személyedre szabhatod, kényelmesebbé teheted a játokat – ráadásul a szemed és a vállad is hálás lesz.

  1. Mutatós

A dizájn nem elhanyagolható, hiszen hosszú évekig ugyanazt a tárgyat fogod nézni. A funkcionalitás mellett a külső az, ami igazán meg tud fogni. Sötétben játszol? Akkor nem hátrány, ha a billentyűzet és az egér mellett figyelmet fordítasz az asztal megvilágítására is. A LED fényforrással kímélheted a szemedet, sőt, a képernyőn sem látsz zavaró visszatükröződést. Turbózd fel az állomásodat! Választhatsz olyan modellt, amelynél a láb LED-es, da akad olyan típusú is, ahol az asztal széle és a lap is világít. A legtutibb darabokhoz távirányító is jár, amellyel beállíthatod, hogy milyen színű legyen a fény.

 

Ha gamer asztalt keresel, akkor érdemes a fentebbi szempontok alapján választanod. Megvan a tökéletes jelölt? Akkor találd meg a párját, a tökéletes gamer széket!

https://officeplaza.hu/Irodabutor/GamerAsztal

officeplaza-hu a FAVI.hu-n