Kedvezmény

   Kedves Ügyfeleink!

   Kiállított termékeinkre 10% kedvezményt biztosítunk, személyes vásárlás és készpénzes fizetési mód esetén. 

   az OfficePlaza csapata

   Ajándék Lábtámasz

   Ajándék lábtámasz minden Samurai székhez!

   Kiemelt Akcióink
   Próbálja Ki

   Próbálja ki irodai székeinket bemutatótermünkben!

   Szék összeszerelés

   Irodai székek összeszerelése

   Előzetes egyeztetés alapján vállaljuk bármely irodai szék összeszerelését!

   Bővebb információ a szerelési díjakról...

   Házhoz szállítás

   A megrendelt termékeket rendeléstől számítva 24/48 órán belül házhoz szállítjuk raktárkészletünkől függően!

   Budapesten 40.000 Ft feletti vásárlás esetén a házhoz szállítás INGYENES!

   Házhoz szállítással kapcsolatos további információk és díjak itt...

   Kiemelt árak

   Mennyiségi kedvezmény

   Nagyobb mennyiség rendelése esetén egyénre szabott, kiemelt árat biztosítunk!

   Bővebb információ a mennyiségi kedvezményről itt...

   Tanúsítvány
   SSL Certificate
   Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
   Blog
   2020.08.19 09:57

   Otthonról dolgozni csak jó széken lehet

   A koronavírus-járvány átformálta a munkavégzésről kialakított képünket. Az irodákból hazaköltöztünk, így már nincs külön munkahely: dolgozószoba vagy dolgozósarok lett helyette.

   Ha a jövőbe tekintünk, akkor számíthatunk rá, hogy a home office egyre elterjedtebbé válik: az egyik neves, elektronikai cikkeket forgalmazó cég a vírus előtt heti egy nap otthoni munkavégzést engedélyezett. A vírus után azonban A-B csoportokat alakított ki, amelyek váltják egymást. Vagyis egy irodai dolgozó havonta nem 4 napot, hanem 10-et tölt otthon.

   Ez még csak a kezdet, ugyanis a vállalatok számára sokkal költséghatékonyabb, ha kisebb irodákat bérelnek, és a dolgozók váltva használják. Simán elképzelhető, hogy 5 éven belül csupán heti 1-szer jelenünk meg a munkahelyünkön – vagyis az irodát otthon kell kialakítanunk.

   Kezdjük az alapoknál! Napi 6-8 óra üléssel számolhatunk, az 4 napos otthoni munkával heti 24-32 órát jelent. Rengeteg idő, amelyet ha kényelmetlen széken töltünk, számíthatunk hát- és derékfájásra, ráadásul produktivitásunk is csökken. Nem beszélve a kiemelt képünkön szereplő hölgyről, ő legfelejebb 1-2 órát tud ebben a pózban dolgozni, utána ugyanennyi ideig fájni fog a háta.

   Pár éve olcsón sikerült egy viszonylag megkímélt állapotú, de használt középkategóriás forgószéket lőnöm. Mostanra kiszolgálta idejét és én is érzem, hogy lassan meg kell válnunk egymástól. Funkcióját ellátta, viszont a következőtől már sokkal többet várok el.

    

   Otthonról dolgozni csak jó széken lehet

   Személyre, helyzetre szabható magasság

   Az egyik, hogy legyen állítható a magassága. A jelenlegi asztalommal a véletlennek köszönhetően pont jól működött, de mi van akkor, ha később másikat szeretnék? Ami ennél is fontosabb: Munkavégzés közben felveszünk egy testhelyzetet, viszont ha csak szórakozásból ülünk le gépezni – játék, filmnézés, hírolvasás, stb. – akkor már másmilyen pózt választunk. Az állítható magasság szükséges, de nem elég. Munkánál a megfelelő magassággal elérhetjük, hogy a lábak és a talaj olyan szöget zárjon be, ami egyenes ülésre késztet. Szabadidős tevékenységnél pedig mehet a törökülés, a fél lábas helyezkedés, meg a lábfelhúzás – egy alacsonyabb székmagassággal. Nézzünk egy alap példát!

   Gerincbarát kialakítás

   Az ergonomikus kialakítás azért fontos, mert könnyebben elkerülhetjük, hogy görbe háttal húzzunk le egész munkanapot.  Akire jellemző, az tudja, hogy pár óra után szembesülni a problémával igencsak fájdalmas. Egy ergonomikus szék háttámlája követi gerincünk S-vonalát, így megfelelő támasztást nyújt a hátnak. Felejtsük el, hogy a formázatott kialakítás egyenlő az ergonómiával! Dolgoztam már olyan irodai székben, amelynél a dizájn kapott nagyobb hangsúlyt. Mutatós, de nem munkához lett kitalálva, szemben ezzel a példánnyal.

   Némi extra

   Mi legyen még? Magasabb háttámla, mert két gondolatmenet között jól esik hátradőlni. Ehhez még akkor hozzájön a fejtámla kérdése is. Nem létfontosságú, viszont ha azzal számolok, hogy egy héten legalább 24 órát egy székben töltök, akkor máris felértékelődik. És ha fej-, akkor ne aprózzuk el, legyen deréktámla is! A mostaninak egyik sincs, utóbbit párnával helyettesítem. Nem egy ideális állapot, viszont egy ilyen darabbal már hosszú távra lehet tervezni.

   Milyen anyag?

   Lehet mondani, hogy az anyaghasználat már tényleg csak egy utolsó szempont, de nem! Nyári hétköznapon bevallottan idegesítő dolog, ha a székbe ülve menekülni támad kedvünk. A textiles, légáteresztős megoldások kifejezetten hasznosat, amennyiben nem légkondis helyiségben dolgozunk.  Egy ilyen remek alternatíva lehet, mindent tud, amit csak szeretnénk.

   Ráfordítható keret

   Utoljára hagytam, viszont nem elhanyagolható szempont, hogy mégiscsak a pénztárcánk alapján döntünk. Nyilván nem érdemes garasoskodni, ha tényleg évekig szeretnénk használni valamit. A székkel befektetünk a munkavégzésünkbe, hasonló eszköz, mint egy jó laptop. Igazából spórolunk, mert egy kényelmes forgószéket egy év után nem fogunk lecserélni. Mutatok még hármat, amivel szerintem, abszolút szubjektív módon, igazán boldogan élnék.

   Ez például rugózik, ami az olyan izgő-mozgó alkalmazottaknak, mint én, igazán jó szolgálatot tesz. Formázott az ülőpárna, állítható a magassága, és a háttámlája is megfelelő. Az ára meglehetősen kedvező, megér egy misét.

   Ennél a darabnál többféle kárpitozás választható, stabil, a karfája lekerekített. Utóbbi azért szempont, mert kisebb a valószínűsége, hogy a gép kábele beleakad. Támlája, ülése párnázott, abszolút kényelem.

   Itt a költséghatékonyság számít igazán. Minimális ráfordításért mindent tud, ami fontos. Igazi alapdarab, amellyel hosszú távon elégedettek leszünk.