Blog

5 dolog, amit még be kell szerezned az iskolakezdéshez

2020.09.07 10:38

Az iskolák hagyományosan kezdik a tanévet, vagyis ’bejárósan’ indul a szeptember. A szülőknek azt javasolják, hogy ennek megfelelően készüljenek. A koronavírus statisztikákat szemlélve azonban könnyen elbizonytalanodhatunk, hogy vajon meddig marad a normál iskolarend?

Blogposztunkban 5 olyan dolgot mutatunk, amelyre mindenképpen szüksége lesz a gyerkőcnek. Házi feladat, digitális oktatás, kreatív munka – az alapcsomag mindhárom célra kiválóan alkalmas.

  1. Ami még hiányzik a kötelező iskolaszerekből

Nem árulunk el újdonságot, kötelező elemek. Azzal, ha egy helyről szerzed be a csomag tételeit, rengeteg időt és hajtépést spórolsz meg. Az online rendelés egyik legszuperebb része, hogy nem kell egy egész bevásárlóközpontot bejárnod, házhoz viszik a cuccot.

Az iskolák készülnek tanszerlistával. Ezzel felszerelkezve és néhány kattintással nagyjából félóra alatt kiválogathatod az írószereket. A kategóriát itt találod. Füzeteknél az előírt mennyiségnél érdemes 3-5 darabbal többet rendelni, mert bármikor adódhat váratlan helyzet. Ha a gyerek nem hagyja el, akkor még mindig elázhat, bepiszkolódhat. Jól fog jönni a tartalék!

  1. Rend a lelke mindennek – rendezővel pedig a teste is

Már-már közhely számba megy, de tényleg így van. Ha szeretnénk, hogy az iskolai füzetek, a rajzlapok, a szülőknek szóló értesítők ne keveredjenek el, akkor érdemes beruháznunk egy iratrendezőre. Ne gondoljuk, hogy csupán a rendszerezést segíti elő!

Ha a pakolást a gyerkőcre bízzuk, akkor a tárgyakat a sajátjának fogja érezni, nagyobb kedvvel tanul majd belőlük. A játékos rakosgatás ezt a célt szolgálja, ráadásul a feladat elvégzésével önállóságot tanul.

A lényeg, hogy ne váljon kötelezővé, és működjünk vele együtt! Ezzel a színes, karton rendezővel ideiglenesen kiválthatunk egy szekrényt. Jó pár füzet, rajzlap és írószer is belefér, ráadásul matricákkal, némi festékkel a gyerkőc simán kidekorálhatja.

  1. Amire valószínűleg nem gondolsz: tábla otthonra

Nyugalom, nem kell tanteremmé alakítanod a gyerekszobát! Elsősök számára kifejezetten hasznos, de szerintem a felnőttek is égető szükségük van egy mágneses táblára. Az iskolakezdők számára néha kihívást jelent a betűk megformálása, ezért jó, ha otthon is gyakorolnak. Létezik belőle kisebb és nagyobb változat, sőt, álló verzió is.

A tanuláson kívül természetesen rajzoláshoz is kiváló, de emlékeztetőket, fontos dátumokat is felírhatunk rá. Miért jobb, mint a papír? Szem előtt van, nagyobb a felület, a csemetének pedig sokkal jobb nagyobb élmény ezen próbálkoznia. Ha pedig letudtuk a tanulást, akkor jöhet a játék, Activity-hez ennél jobb nincs.

  1. Kikerülhetetlen: íróasztal, ha a régi kicsi vagy billeg

Minden iskolásnak szüksége van rá, ez nem vita tárgya. A tanulás munkavégzés, ahhoz pedig át kell váltani munkamódba. Ott kezdődik, hogy leülsz az asztalodhoz.

Milyen asztalt válasszunk? Vegyük figyelembe az asztal magasságát, gondoljuk végig, hogy milyen széket szeretnénk hozzá! Legyen strapabíró, stabil, és férjen el rajta egy monitor vagy laptop, de maradjon mellette még elegendő hely.

Ez a darab, a MAYAH íróasztala fentebbi kritériumoknak tökéletesen megfelel, az utód évek múlva sem unja meg. Jobb hosszútávra tervezni, ne akarjunk kifejezetten kisebbeknek szánt, színesebb kivitelű asztalt vásárolni!

Ha fiókosat képzeltünk el, akkor a DELLA modelljét ajánljuk. Az asztallapon csúszásgátló anyag van, abszolút praktikus iskolakezdőknek. A fém lábazat stabil, és nehezebben is karcolódik. Remek befektetés és külön öröm már csak ránézni is. Használni pláne.

  1. Megkerülhetetlen: egy jó leckeírós szék

Íróasztalhoz forgószék dukál. Milyen legyen? Ergonomikus kialakítású modellek között érdemes nézelődni, amelyek megtámasztják a hátat, és segítenek a megfelelő ülőhelyzet kialakításában. Az állítható magasság szintén fontos szempont, hogy a gyerekkel együtt „nőjön.”

Kényelmes székben lehet igazán jól dolgozni, ezért figyeljünk oda az ülés párnázottságára is. Minél idősebb a gyermek, annál több órát tölt majd a székben. A MEK Ergo forgószéke dönthető, magas háttámlával rendelkezik, melynek mélysége és magassága is állítható. Párnázott, ahogy kell, ergonomikus kivitelű és a kárpitozás színét is kiválaszthatjuk.

Ha már idősebb gyermekünket szeretnénk valami igazán izgalmassal, ugyanakkor hasznos dologgal meglepni, akkor tuti befutó lehet az Essential Gamer szék. Prémium kategória, és nevének megfelelően játékra tervezték, de a hétköznapokban is kiválóan teljesít. Formatartó szivacsozás, jól szellőző mesh (hálós) kárpitozás, ergonomikus forma – ha ebben nem kezd el a gyerek tanulni, akkor semmiben!

És ha már felmerül a Gamer tematika, asztalunk is van. Korábban már írtunk róla, hogy miért ennyire frankó dolog. Érdekel? Itt olvashatod.

officeplaza-hu a FAVI.hu-n