Blog

Speciális munkaszékek speciális környezetbe

2022.05.25 09:49

Irodaszékeket forgalmazó webáruházunkban nemcsak a hagyományos forgószékek, főnöki székek kaphatók. Gondolunk azokra is, akik nem kimondottan irodai környezetben dolgoznak: nekik valók a speciális munkaszékek. Ismerkedjünk meg a legfőbb jellemzőikkel!

Az álláskönnyítő munkaszékek

 

A speciális munkaszékek egyik legismertebb és leginkább keresett fajtája az álláskönnyítő szék. Ezeket a magas ülőalkalmatosságokat elsősorban üzemekbe tervezték. A gyártósoron dolgozó emberek munkáját hatékonyan segíti egy ilyen ülőke.

 

Az álláskönnyítő munkaszék ergonomikus kialakításának köszönhetően csökkenti a láb- és derékfájdalmakat, lehetőséget ad az izmok pihentetésére. Hiszen akik naponta 8-12 órát is a szalag mellett töltenek, könnyen elfáradnak.

 

Ezek a speciális munkaszékek háttámla nélküliek, a combok alátámasztását szolgálják. Magasságuk állítható, így a munkavállalók igényeihez lehet őket igazítani.

 

Mivel ipari környezetben használatosak, anyaguk is ennek megfelelő: ellenállóak a savval, lúggal szemben, könnyen tisztíthatók.

 

Itt, az Office Plazában többféle kivitelben is kaphatók, van összecsukható is, melyet tárolni is egyszerű így.

 

Székek poliuretán ülőkével

 

A legtöbb speciális munkaszék poliuretán ülőkével rendelkezik. Ez nem véletlen, mivel ez az anyag a legjobb választás olyan helyiségekben, ahol nagy a por, sok a veszélyes anyag.

 

Míg az irodai környezetben a bőr- vagy szövetborítású, illetve a hálós forgószékek mutatnak a legjobban, a gyárakban, üzemekben nem az esztétikum lesz az elsődleges szempont. Ide olyan munkaszékek valók, amelyek strapabíróak, nehezen koszolódnak.

 

A poliuretán egy nagyon erős műanyag, melynek többféle felhasználási módja ismert: a bútoriparban főleg műbőrt gyártanak belőle, de a ruhaiparban is hasznosítják.

 

A munkaszékek borításán is megjelennek, hiszen könnyű őket takarítani, és sok helyen alkalmazhatóak: laborokban, egészségügyi intézményekben éppúgy, mint ipari létesítményekben vagy iskolákban.

 

A HALCON munkaszék például jó választás lehet olyan üzemi irodába, ahol a hagyományos forgószék nem férne el, vagy nagy szennyeződésnek lenne kitéve. Ez a háttámlás, állítható magasságú lábtartóval is felszerelt szék azonban a speciális körülmények között remekül használható.

 

 

Falemez ülőkés speciális munkaszékek

 

Egy másik fajtája a munkaszékeknek az, melynek az ülőlapja rétegelt falemez. Ezek is a tisztíthatóság miatt kerülnek üzemi környezetbe.

 

Egy másik népszerű felhasználási területe ezeknek a forgószékeknek: iskolák, kollégiumok, illetve minden olyan közösségi tér, ahol sok, kedvező árú, de strapabíró székre van szükség. Ilyenkor célszerű a háttámlával rendelkező változatot választani.

 

A háttámla nélküli, falemez borítású ülőkével ellátott kerek széket mindannyian jól ismerjük az orvosi rendelőkből. Ezek azok a forgatható, gurulós speciális munkaszékek, melyek könnyű mozgást tesznek lehetővé. Orvosok, laboránsok, de fodrászok, kozmetikusok is használnak ilyen széket. Nem alkalmasak arra, hogy egész nap ezen üljön az ember, de bizonyos munkakörökben szükség van rájuk.

 

További speciális munkaszékek

 

A felsorolt típusokon kívül a térdeplőszék tartozik még a speciális munkaszékek közé. Ez a derékkímélő megoldást kínáló ülőalkalmatosság kiegészítő bútorként bármely irodában helyet kaphat. Nálunk is beszerezhető!

 

Ha nagyobb mennyiségben szeretne tőlünk vásárolni, kérjen egyedi árajánlatot, hívja ügyfélszolgálatunkat!

 

Szolgáltatásaink közül kérhető mennyiségi kedvezmény, irodai szék összeszerelése és teljes körű garanciális ügyintézés is! Válasszon minket!

officeplaza-hu a FAVI.hu-n