Blog

Hogyan találd meg a neked való forgószéket? A Samurai a legjobb választás!

2018.12.13 17:49

Az irodait munkát végzők naponta akár 10 órát is eltöltenek a székükben ülve. Ráadásul gyakran előfordul, hogy pár órán keresztül egyáltalán nem állnak fel. Ennyi idő bőven elegendő arra, hogy az ember a székének minden előnyét és hátrányát megtapasztalja, szó szerint a saját bőrén érezze. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű az a szék, amelyben az ember a napról napra az idejének jelentős részét tölti el.

Az irodai székek esetében egyaránt fontos a kényelem és az egészségre gyakorolt hatás. Egy korszerű felső kategóriás irodaszéktől azt várjuk, hogy mindkét szempontnak megfeleljen. Hosszú távra tervezett használat esetén nem érdemes kompromisszumot kötni sem a kényelmet, sem az egészséges tartást illetően.

Az Office Plaza kínálatában tavasz óta megtalálható - japán tervezésű és Oroszországban gyártott - Samurai forgószékcsalád termékei maximálisan megfelelnek mindkét szempontnak, ráadásul az árszabásukban versenyképesek bármely más gyártó hasonló termékeivel.

Ennél a termékcsaládnál a mérnökök különösen odafigyeltek arra, hogy a székek egyszerre nyújtsanak kényelmet és óvják a test egészségét. A Samurai székek tervezéséhez több mint száz orvosi és ergonómiai témában készült tudományos kutatás eredményeit használták fel. A termékek kiemelkedő minőségét és kiváló használhatóságát a svájci Swiss Approval minősítőintézet is elismerte.

Nem kérdés, hogy a Samurai forgószékcsalád a legjobb választás, már csak a legmegfelelőbb típust kell megtalálnia termékkínálatunkból.

Természetesen nem létezik a mindenki számára ideális szék, hiszen minden ember adottsága és komfortigénye eltérő, ezért érdemes különböző termékvariációkat megtekinteni. Weboldalunk részletes leírást és információt tartalmaz valamennyi termékünkről, de kipróbálásra is lehetősége van bárkinek kötelezettség nélkül budapesti bemutatótermünkben. Nézzük, milyen lényeges tulajdonságok alapján érdemes irodai széket választani!

A méret és a személyre szabhatóság az első fontos tulajdonsága a széknek: a testméretünknek és az általunk használt íróasztalnak megfelelő magasságú (illetve megfelelő magasságúra állítható) széket válasszunk! A Samurai család termékeinek ülésmagassága viszonylag nagy, 10 cm-es intervallumon állítható, az egyes modellek 46-56 cm-en és 49-59 cm-en fokozatmentesen állítható kivitelben kaphatók, így biztosan mindenki megtalálja a számára szükséges magasságot. Ez nemcsak a testtartás szempontjából fontos, hanem azért is, mert ha a talp nem ér le a földre, akkor az üléstől az erek úgy összenyomódhatnak, hogy a láb vérkeringése nem lesz megfelelő. A magasságon kívül ugyancsak fontos, hogy a testhez igazíthatóak legyenek a szék további tartozékai: a háttámla, a deréktámasz, és a karfa.

A Samurai modelljei ezt kínálják, valamennyi modell esetén adott a legfontosabb paraméter, az állítható erősségű kétzónás deréktámasz. A gerincgyógyászok azt tartják a legfontosabbnak egy szék esetében, hogy a derekat és a medencecsontot megtámassza a támla akár író, akár előre figyelő testhelyzetben van a rajta ülő személy. A komolyabb modelleken az állítható magasságú és dőlésszögű 3D fejtámasz a kényelmet és a nyaki csigolyák tehermentesítését egyaránt szolgálja. Csakúgy, mint az állítható magasságú és tartási szögű 3D karfa, mivel enélkül nemcsak nem lehetne kényelmesen támaszkodni hátradőlve, de a vállizmoknak kifejezetten rosszat tenne, hogy tartaniuk kell a karokat. A 3-as számra végződő modellek mindkét állítható paraméterrel bírnak, míg a 2-es számra végződőek esetében csak a fejtámla állítható.

Az ülések és a támlák anyaga meghatározó még a választás szempontjából. A két fő típus a párnázott és az Aramid-hálós, illetve létezik ezek kombinációja: a párnázott üléssel és hálós támlával ellátott modell. Ezek mindegyike prémiumkategóriás, mind a párnázott, mind az Aramid-hálós kivitelben, így a választás csakis az egyéni preferencián múlik. A párnázott megoldás a NewLeather elemeknek köszönhetően optimális légáteresztést és hőelvezetést biztosít, míg a hálós természetéből adódóan remekül szellőzik. Az Aramid-háló fontos tulajdonsága, hogy erősebb tartást biztosít a hátnak, mint a párnázott támla, ugyanakkor a kényelem érdekében a háló feszessége állítható, személyre szabható a komfortérzetnek megfelelően. Amennyiben valaki nem ismeri, mindenképpen érdemes kipróbálnia a bemutatótermünkben! A Samurai-modellek közötti egyszerűbb böngészéshez segítség, hogy az S jelű jelenti a hálós, a K jelű pedig a párnázott kivitelt.

Az egyéni kényelmi szempontok mellett a rendeltetés dönti el, hogy melyik típust érdemes választani. Üzleti tárgyalókba, ahol a partnerek kényelme az elsődleges, érdemes olyan modellt választani, amely a párnázottsága miatt komfortosabb érzetet nyújt, magassága egyszerűen beállítható, de nem feltétlenül kell, hogy a karfa vagy egyéb extra is személyre szabható legyen, mivel csak a tárgyalás időtartamára ülnek a székbe. A Samurai K-1 vagy KL-1 modelljei pontosan ezt kínálják, és áruk is a legkedvezőbb, amely egy több székes tárgyaló berendezésekor további előnyének mondható. Ajánlott komolyabb, minden elemében személyre szabható modellt választani abban az esetben, ha a használója a nap nagy részét a székében ülve tölti a munkahelyén. Érdemes állítható fejtámasszal és karfákkal ellátott modellt választani, ha valaki többféle munkát végez – például előrehajolva dolgozik a számítógépen és hátradőlve olvas felkészítőket vagy megbeszélést is folytat az irodában az asztalánál. Ízléstől függően a Samurai K-3 vagy KL-3 modell ilyen lehet. Végezetül pedig azok számára, akik számítógép előtti irodai munkát végeznek, rendkívül fontos a kitűnő komfortfokozat és megfelelő megtámasztás, mivel a munkahatékonyságukat jelentősen növeli a kiváló ergonómiájú szék, ami nemcsak kényelmes, de megelőzi a munkától a figyelmet elvonó hátfájdalmakat.

officeplaza-hu a FAVI.hu-n