Blog

5+1 ok, amiért neked is kell egy jó gamer szék

2019.03.01 14:00

Sokat hallani a gamer székekről, de a legfontosabb kérdés ritkán jön elő: miért és mire jó egy ilyen szék, miért más az irodaihoz képest, és kinek érdemes erre költenie egyáltalán?


Gamer székek


Valószínűleg nincs ma már olyan ember, akit ne érintett volna meg a gamerszékláz. Mindenki ezekről a feltűnő színű és vagány dizájnú forgószékekről beszél, a játékosok között pedig már ugyanúgy kialakultak a szekértáborok az egyes márkák és formák mentén, ahogy pár éve a mechanikus billentyűzetek esetében. Nagy a zaj, de a legfontosabb kérdést kevesen teszik fel: miért jó egy gamer szék, egyáltalán kinek érdemes vásárolnia? Most röviden összefoglaljuk, mit gondolunk erről.

+1. Gamer vagy? Ilyen szék kell neked!

Ezzel kezdjük, mert a legegyértelműbb. Aki gamer, azaz naponta legalább néhány órát számítógépes játékkal üti el az idejét, és nem mindegy neki, hogyan teljesít a játékban, annak mindenképp kell egy jobb gamer szék. Nem is a legolcsóbbak közül, hanem inkább a közepes árkategóriában, ahol már jó minőségű és ergonomialiag komolyan megtervezett, kiválóan személyre szabható székeket találni.

1. Az egészség a legfontosabb

A legfontosabb szempont akkor is az egészség kell legyen, ha most még nem fáj semmink. Sőt, akkor csak igazán: a legjobb gyógyszer mindig a megelőzés. A számítógép előtt ülve a derék, a hátizmok, a gerinc és a csuklók nagy terhelésnek vannak kitéve, különösen játék közben, amikor a koncentráció miatt gyakran megfeszülnek az izmok. Az egészséges életmód része egy jó szék, amely megfelelő alátámasztást ad éppen azokon a helyeken, ahol arra a legnagyobb szükség van, különös tekintettel a derékra.

Gamer szék szellőzés


2. A tartósság is számít

Az alapvetően gamereknek készült székeket kifejezetten hosszú használatra tervezték, vagyis alkalmasak arra, hogy felállás nélkül is órákat üljünk bennük. Vagyis igen jól bírják a testsúlyból rájuk nehezedő terhelést, és évekig minőségromlás és különösebb karbantartás nélkül szolgálnak téged. Ez a tartósság csak a legfelső kategóriában várható el egy normál irodai széktől.

3. Kényelem és koncentráció

Bármilyen jó székeken ültünk is eddig, egy jobb gamer szék kényelemben felülmúlja az összes egyszerűbb irodai forgószéket, éppen azért, mert huzamosabb használatra tervezték. A játékos nem fáradhat el, hiszen ezzel előnyt adna ellenfeleinek, és elveszítené a versenyt. A koncentráció fenntartásához az kell, hogy a szék olyan kényelmes legyen, hogy szinte nem is érezzük, hogy ülünk valamin. Pontosan ezt várjuk el egy gamer széktől annak teljes élettartama alatt, az pedig nemcsak a párnázottságon, de az állíthatóságon és a pont kellően ruganyos vázszerkezetet is múlik.


4. Erő

A gamer székeket nagyon erős és ellenálló anyagokból gyártják, ezért teherbírásukat tekintve is felülmúlják az átlagos irodai forgószékeket, hiszen hosszú órákon keresztül folyamatosan bírniuk kell a terhelést. Erre azért is szükség van, mert a játékosok legtöbbször a székükben is pihennek, ilyenkor a szék szinte ágyként funkcionál a számukra.

5. Állítható és személyre szabható

Vannak kiválóan személyre szabható irodai székek, de közülük csak a legdrágábbak állíthatók olyan jól be használójukhoz, mint egy középkategóriás gamer szék. A testreszabhatóság kiterjed magasságra, testtömegre, a vállak szélességére a és testhelyzettel kapcsolatos más preferenciákra is. Ráadásul egy jó gamer szék teljesen hátradönthető háttámlával rendelkezik, hogy pihenni is lehessen benne két játékmenet között.

Visszatérve az alapkérdéshez: gamer széket venni mindenkinek érdemes, aki napi 2 óránál többet ül számítógép előtt, mert ilyen székben ülni kényelmesebb és egészségesebb, a hasonló árkategóriában kapható egyéb ülőbútorokhoz képest. Kattints, nézd meg a legjobb gamer székeinket!

officeplaza-hu a FAVI.hu-n