Blog

Mit kell figyelembe venni a várótermi szék választásakor?

2023.01.11 10:00
Mit kell figyelembe venni a várótermi szék választásakor?

A legtöbb irodában, üzlethelyiségben szükség van várótermi székre is, nem mindegy azonban, milyet választunk. Egyszerűnek tűnik eldönteni, melyik lesz az ideális, de több szempontot is figyelembe kell venni. Írásunkban azt gyűjtöttük össze, milyen paraméterek lehetnek a mérvadóak.

1. Ülőhelyek száma

 

 

Az első dolog a választásnál nem mindig a dizájn, sokkal fontosabb, mekkora hely áll a rendelkezésre, és egy átlagos napon mennyi férőhelyre van szükség. Ez alapján már lehet nézelődni a különböző stílusú irodabútorok választékában.

 

Sok helyen látjuk, hogy hagyományos tárgyalószéket tesznek be a váróterembe, ügyfélváróba, illetve az előtérbe. Azonban kis alapterület esetén ez nem jó megoldás. Egy szék önmagában sokkal több helyet foglal, mint egy várótermi pad.

 

Az Office Plaza irodaszékei között 2, 3, 4 és 5 főre tervezett várótermi szék is kapható, így az igényeknek megfelelően lehet választani közülük. Érdemes azonban a rendelés előtt átgondolni más szempontokat is a férőhelyek számán kívül.

 

2. A várótermi szék anyaga

 

 

A várótermi szék valójában egy szakkifejezés, amelyet az irodabútorok forgalmazásával foglalkozó áruházak használnak. Jól tudjuk azonban, hogy váróterem és váróterem között is van különbség, hiszen nem mindegy, hogy a pad orvosi rendelőbe, szépségszalon előterébe, ügyfélszolgálati irodába, egy exkluzív hallba vagy egy konferenciaterembe kell.

 

Minden esetben más-más típusú várótermi széket kell választani, ami az alapanyagok tekintetében nyilvánul meg. Léteznek ugyanis fa, szövet és műbőr, valamint műanyag ülőlappal rendelkező padok is.

 

Egészségügyi, szépségipari helyiségek berendezésekor a higiéniai szempontok lesznek az elsődlegesek. Ide olyan ülőbútort kell választani, amely könnyen tisztítható. Ha a műanyag túl ridegnek hat a helyiségben, akkor műbőr kárpitozásút, esetleg fa ülőlappal rendelkező padot lehet elhelyezni a váróteremben.

 

Ahol naponta kevesebb ember fordul meg, de mégis szükség van kényelmes ülőhelyre az ügyintézésre való várakozás során, nagyon jó szolgálatot tehet a 1125 TN várótermi szék asztallal. Ez a termék 4 kárpitozott széket foglal magában, középen egy kis asztalkával, ahol a dokumentumait is tudja rendszerezni az ügyfél, míg sorra kerül.

 

 

3. A szín és a dizájn

 

 

Sokak számára az sem mellékes dolog, milyen a kiválasztott várótermi pad színe, kinézete. Szerencsére emiatt sem kell aggódni, hiszen a gyártók mindenre gondoltak. A fent említett, 1125 TN várótermi szék asztallal termékünk is 9-féle kárpitozással kérhető: a feketén kívül elérhető kék, bordó, szürke, de drapp és barna színben is többek között.

 

Egy másik népszerű pad, a lyukacsos háttámlájú, műanyag 1122 PN Layer két ülőhelyes várótermi szék is megrendelhető más színben is: lehet bordó, csontszín és sötétszürke is, 20 darab feletti rendelés esetén piros és fekete színben is tudjuk szállítani.

 

4. Egyéb paraméterek

 

 

Vannak közös jellemzői is a várótermi székeknek. Mindegyiknek nagy a terhelhetősége, 110-130 kg ülőhelyenként, hiszen nem tudni előre, hogy kik fogják használni. 

 

A webáruházunk kínálatában megtalálható várótermi padok fekete acélvázzal rendelkeznek, vannak köztük ívesek és egyenesek is. Felár ellenében a váz színe is megváltoztatható. Ami viszont egységes, hogy mindegyiken van szintező tappancs, így egyenetlen padlón is használhatók.

 

Az egyes terméklapokon megtalálhatók az egyéb műszaki adatok is, például az ülésmagasság. A nálunk vásárolt várótermi székekre 24 hónap garanciát adunk.

 

Érdemes tőlünk rendelni, hiszen pontgyűjtő akciónk keretében kedvezmények igénybe vételére is van lehetőség. Fedezze fel további szolgáltatásainkat is!

officeplaza-hu a FAVI.hu-n