Blog

Mit kell figyelembe venni a gamer szék kiválasztásakor?

2021.12.28 09:33

A profi játékosok hozzáértő módon, könnyedén be tudják szerezni a PC-hez való kiegészítőket, a profi gamer széket, a dizájnos RGB billentyűzetet, a menő hangfalakat, a gyors egeret. 

Azonban a jó gamer szék kiemelkedően fontos és elengedhetetlen feltétele a pihentető kikapcsolódásnak, ezért segítségképpen bemutatjuk, hogy mire érdemes figyelni a kiválasztásakor.

1. Magasság és testsúly

 

 

Mindenekelőtt azt tisztázzuk, hogy mekkora legyen az a szék, amit venni szeretnénk magunknak. Ehhez nemcsak az adott forgószék méreteit, helyigényét kell figyelembe vennünk, hanem saját testalkatunkat is. 

 

Minden szék magassága állítható, de ennek tartománya eltérő. A mi méreteinkhez igazítva kell beállítani a szék ülésmagasságát úgy, hogy a lábunk érje a földet. Aki előrelátó, rögtön lábtámaszt is választ a gamer székhez, mert ezzel sokat tesz az egészségéért.

 

Az ülőlap szélessége és az ülés mélysége sem mindegy, hiszen fontos, hogy kényelmesen üljünk. Továbbá mindenképp nézzük meg azt is, hogy mekkora teherbírással rendelkezik az adott szék. Egy komolyabb, prémiumminőségű gamer szék, mint például az ARENA RACER Dark Desert II akár 160 kilogramm súlyt is elbír, így teljesen biztonságban érezhetjük magunkat játék közben.

2. Anyagát tekintve bőr, műbőr, szövet vagy háló?

 

 

Ma már igen sok gamer szék készül hálós kivitelben is, de leginkább a bőr- vagy a szövetborításúakat kedvelik a játékosok. A bőrből készült forgószékek nagyon mutatósak, elegánsak és tisztításuk is könnyebb. Mellettük szól az is, hogy időtállóbbak, mint a szövetből készült székek, ugyanakkor az áruk is magasabb.

 

Aki sokat eszik, iszik a székben ülve, de olcsóbb megoldást keres, választhat műbőrből készült széket is. Ezeknek a minősége sem rosszabb, sőt, olyannyira tartósak, hogy a már említett ARENA RACER Dark Desert II gamer székek, melyekre 5 év garanciát vállal a gyártó. 

 

Nálunk, az Office Plaza weboldalán is megrendelhető ez a darab többféle színben is, a gamer szék kategóriában kell keresni.

 

3. A gamer szék extra tulajdonságai

 

 

Minden forgószék más-más tulajdonságokkal rendelkezik, a gamer székek attól különböznek a hagyományos irodai forgószékektől, hogy több extrával szerelik fel őket. Ilyen például a karfa, mely többféleképpen is állítható széktől függően. 

 

A székek esetében fontos, hogy minél nagyobb szögben lehessen hátrahajtani a háttámlát, sokan ugyanis két játszma között pihennek, ilyenkor jól jön ez a funkció.

 

De ugyanilyen alapkövetelmény ma már az is, hogy fejtámlával és deréktámasszal is rendelkezzen egy profi szék. A gerinckímélő megoldások, az ergonomikus kivitel megléte igen sokat számít választáskor. 

 

A minőségi forgószékeknél az alapanyagokra is odafigyelnek, például a lábcsillag műanyag helyett alumíniumból készül. Stabilabb, biztonságosabb ülést tesznek lehetővé ezek a székek.

 

4. A dizájn

 

 

Nem utolsó szempont a kinézet sem a gamer székek kiválasztásakor. Leginkább a versenyautók ülésére emlékeztető székeket keresik a játékosok, de másfélék is kaphatóak nálunk. 

 

A szín is fontos, hiszen van, akinek a hagyományos fekete szín jó, de sokan az extravagánsabb kivitel mellett teszik le a voksukat. Áruházunkban a legtöbb esetben ki lehet választani a kárpit színét, ezáltal is személyre szabható a termék.

 

Az összhatást is nézni kell, de sokkal fontosabb, hogy a megvásárolt szék azt a célt szolgálja, amiért megvesszük, legfőképp tartós, biztonságos és kényelmes legyen. Csak abban lehet majd éveken át játszani, ami valóban a legjobb számunkra.

 

Sokan szeretik kipróbálni a széket vásárlás előtt, bemutatótermünkben erre is van lehetőségük. Házhoz szállítást is vállalunk Budapestre és vidékre egyaránt. Webáruházunkban a forgószékeken kívül más termékek is kaphatóak gamerek számára. Nézzen szét bátran sokszínű kínálatunkban!

officeplaza-hu a FAVI.hu-n