Blog

Miért jó, ha kanapéd is van az irodában?

2019.11.30 10:00

Régebben csak a nagyvállalatok vezetői, miniszterek vagy bankigazgatók körében volt elterjedt, hogy az irodában az íróasztalon, széken és tárolón kívül még egy ülőgarnitúra is helyet kapjon. Az utóbbi években azonban ez megváltozott, és egyre több irodában fontos szerepet töltenek be a kanapék és különböző fotelek.


És hogy miért kell az irodába kanapé?

1. Mert növeli a teljesítményt!

 

A legtöbb nyitott irodában elfogadott, hogy a tipikus bútorokon és munkaállomásokon kívül kialakítanak egy olyan sarkot, ahol kényelmesebben végezhetik az ott dolgozók a munkát, gyors megbeszéléseket tarthatnak vagy éppen lazíthatnak egy keveset.

Ha helyet kap egy kanapé, az nem kissé fogja feldobni a helyiség hangulatát, hiszen egy adott irodában elemi tényező, hogy a munkatársak vagy a belépő ügyfelek jól érezzék magukat, örömmel tartózkodjanak ott, a közérzetük kellemes legyen és nem utolsó sorban, szeressenek az adott térségben dolgozni.

Egy ülőgarnitúra már önmagában képes megsokszorozni a helyiség légkörét, mert otthonossá varázsolja a teret, ami pozitívan hat a jelenlévő személyekre. A pozitivitás és jókedv pedig jobb produktivitáshoz és magasabb motivációs szinthez vezet, vagyis növeli a teljesítményt.

2. A kényelem jó dolog a munkában is!

 

Nem kell, hogy az iroda azzá a hellyé váljon, ahol nem szeretünk lenni és kényelmetlenül érezzük magunkat az ott eltöltött idő alatt. Sőt, ma már sokkal elfogadottabb nézet, hogy az iroda második otthon, ahol akár napi 10-12 órát is töltenek az emberek. Nem kell, hogy végig azt várják, mikor indulhatnak haza. A kanapé ereje bizonyítottan képes felidézni az otthon melegét és kényelmét, és mivel mindenki otthon érzi magát legjobban, így itt az ideje, hogy csináljuk az irodánkból a második legjobb helyet!

Azt kell észben tartani, hogy a kanapé sokkal több, mint egy egyszerű ülőalkalmatosság, hasonló, mint egy tárgyalószék. Utóbbinál is fontos az esztétikusság és a kényelem, de a használata közben mégsem felejtjük el egy momentumra sem, hogy dolgoznunk kell.

Ha a hosszú és komoly munkamegbeszélések, tárgyalások előtt vagy után elfogyasztunk itt egy kávét, akkor lehetőségünk van kicsit feloldódni, nyitni a másik felé és csak egy rövid időre ugyan, de megszabadulni a kötelező illemszabályoktól. A kényelem különösen fontos tényező, hiszen nagyon gyorsan tud olyan légkört teremteni és olyan helyzetet kialakítani, amely szinte barátivá válik, ez pedig a későbbiekben hasznos lehet - még egy üzletkötés során is.

Az ügyfeleink vagy partnereink is szívesebben foglalnak helyet egy kanapén, úgy érzik, be vannak fogadva és meg vannak becsülve. Picit az otthonunkba engedtük őket. Ha pedig jól érzik magukat, sokkal könnyebben írják alá a szerződést, vagy hoznak nekünk kedvezőbb döntést, ami ránk nézve elég pozitív.

3. Feltöltődésre ad lehetőséget!

 

Nos, ez elég szorosan összefügg a legelső pontunkkal, de felmérések bizonyítják, hogy az irodai dolgozók többsége napi hét órát tölt el a számítógép folyamatos bámulásával. Ha az irodában el van helyezve egy kanapé, akkor a szükséges pihenőidőt ott töltve is kényelmesen el lehet tölteni és még csak az irodából sem kell kimozdulnunk. Elfogyasztani a kávénkat, inni egy pohár narancslevet vagy a laptopunkkal az ölünkben elolvasni a beérkező e-maileket, sokat javíthat a teljesítőképességünkön. Ez a néhány perc pedig kiváló lehetőség a kikapcsolódásra és feltöltődésre, ami aztán megint csak a javunkat szolgálja.

officeplaza-hu a FAVI.hu-n