Blog

Tárolás mesterfokon: polcos szekrény mindenhova kell

2022.01.18 11:03

Legyen szó bármilyen irodáról, polcos szekrénynek lennie kell benne. Mi más segítené az iratok tárolását? Írásunkból kiderül, milyen típusai vannak a polcos szekrényeknek, és mennyi mindenre használhatók.

Tűzbiztos tárolószekrények irattárolásra

 

Az iroda szóról először mindenkinek a sok papír, a töménytelen dokumentum, a pecsételések, az iktatások sora jut eszébe. Bár ma már sok dolog számítógépen tárolható, a fontosabb iratokat még mindig kinyomtatjuk, akár több példányban is.

 

A papíralapú dokumentumok tárolásáról azonban gondoskodnunk kell, így először az irodaszerek kerülnek elő: genotherm, mappa, gyorsfűző, irattartó papucs, irattálca, gyűrűskönyv. Később azonban ezeket is rendszerezni kell, biztonságos módon elhelyezni.

 

Van, hogy fontos, pótolhatatlan iratokról van szó, vagy olyan dokumentumokról, melyek tartalma nem kerülhet nyilvánosságra. Ilyen esetben javasolt a tűzbiztos polcos szekrények használata, mint amilyen a FIRE 1950/1200 tűzbiztos szekrény: ezek első osztályú acéllemezből készülnek.

 

Elhelyezésük az iroda méretétől függ. Robusztus kinézetük miatt nem éppen a legszebb irodabútorok közé tartoznak, így ha van külön helyiség az iratok tárolására, abban érdemes felállítani őket.

 

Dossziék, könyvek tárolása: fa polcos szekrények

 

Az irodák többségében fából készült polcos szekrényekkel találkozunk. Ezek lehetnek nyitottak vagy ajtósak is. Szépen megmunkált darabok, igényes kivitelezésük miatt jól mutatnak bármely irodahelyiségben. 

 

Titkárnői szobákban nagyon hasznosak ezek az irodabútorok. Az iratok egyszerű és gyors tárolására szolgálnak. Egy mozdulattal le lehet venni a szükséges dokumentumokat a polcról, ha kell. 

 

A nyitott polcos szekrény polcain elsősorban gyűrűs könyvek vagy irattartó papucsok sorakoznak. Mivel ezek feliratozhatók, ránézésre is lehet tudni, melyikre lesz szükség az ügyintézéshez.

 

A zárt ajtós, polcos szekrények jobban védik az iratokat a kosztól, a portól - és a kíváncsi szemektől is. A vállalat profiljától, az iroda berendezésének módjától is függ, választani fogjuk-e ezt a fajta irodabútort.

 

Kisebb helyiségben mindenképp hasznos a tolóajtós polcos szekrény: ha nincs elég tér az ajtók nyitására-csukására, ezt érdemes beszerezni. Ezt el lehet helyezni a titkárnő háta mögött is, helytakarékos megoldás.

 

Mi kerül a vezetői iroda polcos szekrényébe?

 

Exkluzív, szépen berendezett vezetői irodát már mindenki látott. Talán fel sem tűnt, hogy a tárgyalóasztal és a főnöki forgószék mellett a vitrines polcos szekrény is mennyire befolyásolja az összképet.

 

Egy vezetői irodának reprezentatív szerepe is van: itt kell megjelennie a kitüntetéseknek, díjaknak. Kiválóan alkalmas tárolásukra egy üveges szekrény, mely védi a kupákat, serlegeket, szobrokat a portól, ugyanakkor a belépő szeme megakad rajtuk.

 

Fából készült, alumínium keretes üvegajtós polcos szekrény többféle méretben is kapható webáruházunkban, a minőségi SKYLAND irodabútorok között találhatók meg: itt érdemes szétnézni azoknak, akik főnöki irodát szeretnének berendezni.

 

 

Még több polcos szekrény az Office Plazától

 

Irodabútorok, irodaszerek széles választékával várjuk vásárlóinkat: nálunk minden megtalálható, ami egy modern iroda berendezéséhez szükséges.

 

Irattároláshoz, dekorációk elhelyezéséhez válogasson a polcos szekrények között: fém és fa alapanyagú termékek különböző színben és méretben kaphatók nálunk!


A nehéz súlyú termékekre egyedi szállítási költség vonatkozik. Kérjük, érdeklődjön elérhetőségeink egyikén, vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot ez ügyben!

officeplaza-hu a FAVI.hu-n