Blog

Mivel készülj napjaink prezentációjára?

2020.07.07 10:38

A koronavírus-járvány alapjaiban változtatta meg életvitelünket, így az irodában is más szabályok szerint szervezzük a munkát. A korlátozás feloldása után a dolgozók lassanként visszatérnek a home officból, viszont olyan eszközökbe érdemes fektetni, amelyekkel könnyedén válthatsz egyik színtérről a másikra.

A körülmények hatással voltak a meetingek és prezentációk megtartására is. A vizualitás mellett fontos szerepet kapott a mobilitás – a jövő prezentációs eszköztára ugyanis nemcsak az irodai körülményekhez alkalmazkodik, hanem a virtuális konferenciákhoz is. Tehát olyan kompakt, hordozható segédeszközökre van szükség, amelyek mindenhol megállják a helyüket. Mutatjuk a legjobbakat!

 

  1. Projektor és vászon

Az előadás lelke a vizualitás; a folyamatos, illusztráció nélküli szövegelés próbára teszi a befogadó figyelmét. Ha otthonról prezentálsz, akkor végtelenül egyszerű a dolgod, csupán egy előre elkészített bemutatóra lesz szükséged és a képernyő megosztására. Az irodába visszakerülve ugyanez működhet, viszont már projektorral. Rengetegféle modell közül választhatsz, ezeket akkor is érdemes áttanulmányoznod, ha már rendelkezik a cég egy meglévővel – korszerűsíteni a gépparkot ugyanis mindig megéri. Ne felejtsd el a megfelelő felületet – működhet a dolog egy fehér fallal, de nem sokkal elegánsabb így?

 

 

Ha folyamatosan mozgásban vagy, akkor célszerű beszerezned egy mini projektort! Így nem kell „idegen” eszközökkel bajlódnod, hiszen a sajátoddal felszerelkezve előre kiküszöbölheted a nem várt technikai problémákat. Időt takaríthatsz meg, magabiztos leszel és még a fejfájást is elkerülheted, a kínos malőrökkel együtt.

 

  1. Mutatós és okos dolgok

Létezik egy dolog, amelynek a fontosságról sokan elfelejtkeznek: egy megfelelő segédeszközről, amivel terelheted a nézők figyelmét. Home office-ban egyértelmű, hogy az egereddel irányíthatod a prezentációt, de helyzetedet megkönnyítheti egy prezentációs távirányító, lehetőleg lézermutatóval kiegészülve. Az irodában erre mindenképp szükséged lesz, ugyanis kevés dolog szakítja meg jobban a figyelmet, mint amikor az előadó a laptopjánál, a touchpad-dal vacakol – kerüld el, inkább lepd meg magad egy mutatós darabbal, azt is értékelni fogod, hogy mennyire multifunkciós!

 

  1. Pénztárcakímélő alapdarabok

Az előadásokat ne koncentráljuk csak a business világára. Rengeteg tanár kísérletezte ki idén, hogyan tarthat otthonról színvonalas órákat, a legegyszerűbb és legközvetlenebb eszköz erre a tábla (jól jöhet akkor is, ha magánórákat tartunk – nyelvoktatás, korrepetálás és társai). Az anyagiakat tekintve abszolút hozzáférhető, többféle méretben is elérhető, sőt, léteznek hordozható/alakítható verziók is, pl. ez a darab. Akkor is hasznosíthatók, ha belső meetingeken, szűk körben tartandó előadásról van szó.

 

 

  1. A nagy ágyú

Ha professzionális eszköz beszerzésére adtad a fejed, akkor válassz a dokumentumkamerák közül! Ezek a nagyon okos ketyerék valódi hozzáértésről árulkodnak, kifejezetten edukációs célokra tervezték őket. Jól hasznosíthatók természettudományos területeken, igazi mérföldkő lehet a digitális oktatásban.

A fényképező és videófelvevő funkció egyszerűen zseniális, és olyan nagyítást tesz lehetővé, mint egy mikroszkóp. Természetesen az ár is ehhez szabott, viszont ha hosszú távú befektetésként kezeled, akkor abszolút megéri. A hordozhatóság mellett szól, hogy viszonylag kis súlyúak (mindössze 2,5 kg maximum), és létezik belőlük összecsukható példány is.

 

  1. Értékesítők kedvence

Mi van akkor, ha szemtől szemben, egy vagy két partnerrel találkozol egy kávézóban? A beszélgetés közvetlenségét nem érdemes megtörni, minél kisebb eszközt használsz, annál jobb. Laptop helyett voksolj inkább tabletre, de mellette egy prezentációs mappa is segítségedre lehet. Kompakt, ugyanakkor mutatós, pl. termékértékesítésnél a partnerek kézbe vehetik és átlapozhatják, de te magad is kezelheted, mintegy vizuális segédeszközként mondandód alátámasztására.

Vedd számításba, hogy a prezentációra valahol fel kell készülnöd. Szeretnél ideális munkakörülmények között dolgozni? Nézd meg az irodabútorainkat is!

officeplaza-hu a FAVI.hu-n