Blog

Miben tér el egy 24 órás szék a többi forgószéktől?

2023.01.25 11:25
Miben tér el egy 24 órás szék a többi forgószéktől?

A 24 órás székeket a speciális forgószékek közé soroljuk. Ezeket a típusokat úgy készítik el, hogy alkalmasak legyenek non-stop használtra: diszpécserek, ügyeleti dolgozók vagy akár légi irányítók ülnek majd bennük. Éppen ezért ezek az irodai székek strapabíróbbak, és kinézetre is komolyabbnak tűnnek hagyományos társaiknál. Most kiderül, mik a főbb jellemzői az ilyen irodai székeknek.

Mit tud egy 24 órás szék?

 

Vannak olyan munkakörök, ahol állandó ügyeletre, készenlétre van szükség, ahol a munka soha nem áll meg. Ilyen esetekben tesz jó szolgálatot egy 24 órás irodai szék: például hotelek, kórházak recepcióján, a légi irányítók irodájában, a távfelügyeleti központokban, de sok más esetben is. Diszpécserek, portások, ügyfélszolgálati dolgozók mind-mind akkor járnak a legjobban, ha olyan székben ülnek a munkavégzés során, amely teljes mértékben személyre szabható.

 

Ez ugyanis a 24 órás forgószék egyik fő jellemzője. Mivel az adott munkakör feladatait folyamatosan el kell látni, a dolgozók egymást váltják a székben bizonyos időközönként. Így előfordulhat, hogy akár 5-6 különböző ember fogja használni ugyanazt a forgószéket! Márpedig minden embernek más a felépítése, a súlya, a magassága, így a szék csak akkor lesz kényelmes, ha többféleképpen is állítható.

 

De nem elég csupán ennyi! Az is fontos, hogy az állíthatóság egyszerű és gyors legyen, továbbá a szék olyan elemekből épüljön fel, melyek külön-külön is strapabíróak: az erős lábcsillag, valamint a kiváló minőségű kárpitozás alapfeltétel.

 

Mit jelent a személyre szabhatóság?

 

Egy forgószék akkor tud kényelmes lenni, ha személyre szabható, ez az ergonomikus munkavégzés feltétele. Ehhez az kell, hogy egyes elemek megváltoztathatók legyenek a használat során. Például:

 

  • Háttámla magassága, dönthetősége
  • Ülésmagasság
  • Ülésmélység
  • Ülés dőlésszöge
  • Fejtámla
  • Karfa
  • Deréktámasz

 

A 24 órás forgószékek a legergonomikusabbak e tekintetben, hiszen könnyen alakíthatók az adott személy igényeihez. Emellett nagy teherbírás is jellemzi ezeket az ülőbútorokat, ezért is nevezik még XXL forgószékeknek is őket.

 

Az Office Plaza kínálatában több típusuk is elérhető, van, amelyik bemutatótermünkben ki is próbálható!

 

A UNIQUE COMMANDER főnöki forgószék

 

Az egyik legerősebb forgószék, amelyet intenzív használatra terveztek, az a UNIQUE COMMANDER főnöki forgószék. Ez akár 150 kg-ig is terhelhető, mivel a lábcsillag alumíniumból van. Az ülés és a háttámla fekete szövetborítással készült, mely 110 000 Martindale-ciklust is kibír. Ez a szám azt mutatja meg, mennyire kopásálló a kárpit.

 

A hagyományos forgószékek esetében ez az érték 25-30 000 között van, de egy olyan munkahelyen, ahol folyamatos hatásnak van kitéve a szék, ettől több kell. A 100 000 feletti értékek már azt jelzik, hogy speciális igénybevételre készül a kárpitozás.

 

A UNIQUE COMMANDER főnöki forgószék azért is jó választás 24 órás szolgálathoz, mert sok minden állítható rajta, az aszinkron mechanikának köszönhetően a háttámla és az ülés dőlésszöge külön-külön is. A 4D karfával ellátott szék deréktámasszal is rendelkezik.

 

 

Az Office Plaza szolgáltatásai

 

Jól tudjuk, mennyire nehéz sokszor eldönteni, melyik szék is az igazi. Éppen ezért ajánljuk figyelmébe szolgáltatásainkat, amelyek segítségével a 24 órás székek is egyszerűen beszerezhetők. A bemutatótermünkben lehetőséget biztosítunk a kipróbálásra, ám ha ez nem lenne elég, van ingyenes próbaszék szolgáltatásunk is! Sőt, mennyiségi kedvezményt is tudunk adni nagyobb tétel rendelése esetén.

 

A kiválasztott termékek összeszerelésében is rendelkezésére állunk, hívja ügyfélszolgálatunkat, minden kérdésre válaszolunk!

officeplaza-hu a FAVI.hu-n