Blog

Ismerje meg a gamer székek két fő típusát!

2023.01.03 09:40
Ismerje meg a gamer székek két fő típusát!

Akik odáig vannak a számítógépes játékokért, azoknak előbb-utóbb szükségük lesz egy gamer székre. Ám a modell kiválasztása előtt érdemes tudakozódni, utánajárni annak, milyen jellemzői vannak az ilyen forgószékeknek. Ebben segítünk most, bemutatva a gamer székek két fő típusát.

A gamer székek jellemzői

 

A gamer székek abban térnek el a hagyományos forgószékektől, hogy sokkal strapabíróbbak és kinézetre is extravagánsabbak. Mivel a játékosok számára fontos, hogy egy megbízható, több ponton állítható, kényelmes székben üljenek a versenyek során, számukra a gyártók külön gamer székeket terveznek.

 

Az Office Plaza oldalán is megtalálható a gamer szék kategória az irodai székeken belül. Bár ezek a modellek nem tipikusan irodákba valók, sokan mégis ezeket választják a napi munkavégzéshez is, hiszen az ilyen forgószékek számos extra tulajdonsággal bírnak, így rendkívül kényelmesek.

 

A főbb jellemzők a következők:

 

  • állítható magasság
  • állítható karfa
  • dönthető háttámla
  • rögzíthető ülésszög
  • tartós kárpitozás
  • megerősített alkatrészek
  • gyakori kiegészítő a deréktámasz, fejtámla, lábtartó
  • dizájnos külső

 

A gamer székek két fő típusa

 

A gamer székeket alapvetően két nagy csoportba sorolhatjuk: az egyik típus a hintamechanikás, a másik a dönthető háttámlás. Melyikről mit érdemes tudni?

 

  • Hintamechanikás típusú gamer szék:

 

 

A forgószék mechanikája szabályozza a háttámla és az ülőlap dőlésszögét. A hintamechanika esetében ez a szög fix, és csak akkor lehet a székkel előre-hátra billegni, ha a szék jobb oldalán található kart betoljuk, és így kikapcsoljuk a hintamechanikát. Ezt a megoldást a főnöki székeknél alkalmazzák még, a hagyományos forgószékek szinkron vagy aszinkron mechanikával működnek.

 

A hintamechanikás gamer székeknél a funkció kikapcsolásával a háttámla kb. 120 fokos szögig dönthető, tehát teljesen nem hajtható hátra. A karfa jellemzően fix, de van felhajtható is. Kínálatunkban ilyen típus például az Antares Avondale II gamer szék.

 

  • Dönthető háttámlás modellek:

 

 

Ezek háttámlája sokkal mélyebbre dönthető, 140-160 fokig is akár. Jellemzően jár hozzájuk nyakpárna is, amely azonban le is vehető. További felszerélés az állítható karfa, mely lehet 4D is: előre és hátra is mozgatható, szélessége is állítható.

 

A dönthető háttámlás típus nagyon közkedvelt, hiszen sokkal több extrával rendelkezik, és bár nagyobb méretű és drágább a hintamechanikás változatnál, hatékonyabb játékot tesz lehetővé. Az Antares Alpha Racing gamer szék tipikus darabja e kategóriának.

 

Az Antares Alpha Racing gamer szék jellemzői

 

Ez a gamer szék magas háttámlával rendelkezik, kinézetre egy versenyautó ülésére hasonlít. Fekete-piros és fekete-szürke színű műbőr kárpitozással is kérhető.

 

Különlegessége az acél lábkereszt, ami igazán stabillá és tartóssá teszi a terméket. A dizájnos görgők az autófelnikre emlékeztetnek. Aki ebbe a székbe beleül, úgy érezheti, egy igazi autóversenyen vehet részt, ahol a cél a győzelem.

 

A játékosok kényelmét szolgálják még az alábbi kiegészítők: gázliftes magasságállítás, a szinkronmechanika, a puha támfelületű 2D karfa, a deréktámasz és a nyakpárna. A háttámla több ponton állítható és teljesen hátra dönthető. A szék magassága és az ülés magassága is állítható.

 

Ez a forgószék napi többórás használatra lett tervezve, kényelmes kárpitozása miatt akár napi 5-7 órát is lehet benne ülni.


Az Antares Alpha Racing gamer szék bemutatótermünkben kipróbálható. Kiegészítőként lábtámaszt javaslunk mellé, de gamer asztalok is elérhetők kibővült kínálatunkban. Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha szeretné személyesen is megtekinteni a terméket, vagy további kérdése van a gamer székek kapcsán

officeplaza-hu a FAVI.hu-n