Blog

A zárható irodai konténer szerepe az irodákban

2022.06.15 10:10

Az irodai berendezés összeállítását körültekintően kell elvégezni: egy jól felszerelt helyen a zárható irodai konténer is helyet kell, hogy kapjon! Ahol sok a papírmunka, ott a dokumentumok megfelelő, rendezett tárolására ez az egyik legjobb megoldás.

Az ergonomikus iroda

 

Az ergonómia ismert fogalom: az emberi szükségletekhez igazodó környezet kialakítását jelenti. Egy ergonomikus irodában minden kézre esik, nem hátráltatják a munkát a rosszul megválasztott bútorok. 

 

Akik naphosszat iratokkal, dokumentumokkal dolgoznak, bizonyára kényelmes forgószékben ülnek egy nagy asztalnál, ahol mindennek megvan a helye. Az irodai szék személyre szabható, esetleg lábtámasz is van hozzá. A monitor kellő távolságban van a dolgozótól, a világítás pedig nem károsítja a szemet.

 

Az ergonomikus irodában azonban a rend is ugyanolyan fontos: hogy ne keveredjenek el a fontos dokumentumok, papírok, érdemes egy zárható irodai konténert is beszerezni. Nálunk ez is kapható: a Létesítményüzemeltetés kategórián belül a fiókos konténerek között kell keresni ezeket a termékeket.

 

Mire jó egy zárható irodai konténer?

 

Sokakban felmerül a kérdés: mi a célja ennek a bútordarabnak egy irodában? Hiszen az iratok tárolása megoldható másféleképpen is! Az íróasztal fiókjába is el lehet tenni egy-egy mappát, illetve biztosan vannak irodai szekrények is, ahol a paksamétákat lehet tartani.

 

Nos, a zárható irodai konténer azért hasznos bútor, mert kis méretű, így elfér az íróasztal alatt. Márpedig - ahogy írtuk - ergonómia szempontjából is fontos, hogy a munkavégzés során minél kevesebb erőkifejtés történjen, az emberhez igazodjanak a munkaeszközök.

 

A fiókos konténer éppen azáltal segíti a dolgozót, hogy kézre esik: csak ki kell húznia az íróasztal alól az irattartó szekrényt, és máris tudja végezni a feladatot.

 

A görgethető bútor könnyen mozgatható, ha nincs szükség rá, egy mozdulattal vissza lehet tolni az asztal alá.

 

A zárhatóság is előny: a legféltettebb iratok ott vannak mellettünk, nem kerülnek idegen kezekbe.

 

Egy jó választás: a CONTAINER 324 irattartó szekrény

 

A zárható irodai konténer kínálatunkban a CONTAINER 324 irattartó szekrény az egyik legsokoldalúbb darab. Fekete, fehér és ezüst színben is kapható ez a 3 fiókos fémszekrény. 

 

A felső fiókban tárolhatók az irodaszerek: tollak, vonalzók, gemkapcsok, a középsőben az iratok. Az alsó fiók magassága nagyobb, összesen 25,5 centiméter: ide függőmappák is elhelyezhetők.

 

A központi zárnak köszönhetően mindhárom fiók egyszerre zárható, 2 kulcs jár a termékhez. Ha olyan dokumentumokat szeretnénk tárolni, melyek bizalmasak, ez a szekrény jó választás.

 

A CONTAINER 324 irattartó szekrény stílusos darab, bármely irodában jól mutat, akár a fehér, akár a fekete, akár a hagyományos ezüst színűt választjuk. 

 

4 görgője közül az első kettő fékezhető, így nem kell attól tartanunk, hogy elgurul a tároló. Ám ennél a típusnál van egy ötödik görgő is! A kihúzható alsó fiókra felszerelt szerkezet célja: megakadályozni, hogy a bútor felboruljon.

 

 

A zárható irodai konténer elhelyezése

 

A zárható irodai konténereket elsősorban az íróasztalok alatt szokták elhelyezni, hogy a benne tárolt dokumentumok könnyen elérhetőek legyenek. Épp ezért alakították ki úgy az ilyen bútorok méreteit, hogy elférjenek az irodista lába mellett. A CONTAINER 324 irattartó szekrény méretei: 58 x 40 x 56 centiméter.

 

Az irattartók azonban az iroda bármely pontján jól mutatnak, a tetejük lapos, így rájuk is lehet tenni irattartó papucsokat vagy egyéb irodaszereket.

 

Ez utóbbiakat is beszerezheti tőlünk: az Office Plazában mindent megtalál, ami az irodai munkavégzéshez szükséges. Nézzen szét kínálatunkban!

officeplaza-hu a FAVI.hu-n