Blog

A csúszásgátló szőnyeg felhasználásáról

2022.03.10 09:14

Az Office Plaza nemcsak irodai bútorokat, irodaszereket kínál: létesítmények üzemeltetéséhez is számos kelléket forgalmazunk. A biztonságos munkavégzéshez való kiegészítőket nálunk is megtalálja. Cikkünkben most a csúszásgátló szőnyeg felhasználásáról tudhat meg többet.

A biztonságos üzemeltetés feltételei

 

A gyárakban, szolgáltatóiparban vagy a vendéglátásban dolgozók igen jól tudják, mennyire fontos a munkavédelmi eszközök használata. Gondoljunk csak arra, a villanyszerelők hányszor vannak kitéve az áramütés veszélyének, a halfeldolgozó üzemek dolgozói az elcsúszásnak, a vegyipari gyárak dolgozói a maró savaknak vagy a pincérek a megbotlásnak. 

 

A biztonságos munkavégzés feltételeiről mindig a munkáltatónak kell gondoskodnia: általában szakemberek segítségét veszik igénybe annak megállapításához, milyen védőruházatra van szükség. Ilyen lehet például a munkavédelmi cipő, a szájmaszk, a gumikesztyű, a láthatósági mellény vagy a munkavédelmi sisak.

 

Azonban nemcsak az embereket kell felszerelni hatásos védőeszközökkel: az irodákban, csarnokokban, üzemekben is meg kell teremteni a biztonságos munkavégzés feltételeit. Gondolni kell például a zárható tárolóhelyek biztosítására és a csúszásmentes padlózatra is. 

 

A Létesítményüzemeltetés kategóriában található termékeink ezeket a célokat szolgálják, itt érdemes keresni, ha alkatrésztároló szekrényre, munkapadra vagy tűzoltó készülékre van szükség.

 

A csúszásgátló szőnyeg haszna

 

Sokan nem is gondolják, hogy egy ipari üzemben mekkora szerep jut a csúszásgátló szőnyegeknek. Pedig ezek nélkül ma már elképzelhetetlen egy biztonságos csarnok. Az olyan helyeken, ahol munka közben nagy a jövés-menés, gyakori a cipekedés és valós az elesés vagy megbotlás veszélye, mindenképp le kell rakni egy csúszásgátló szőnyeget.

 

Az ilyen szőnyegeknek több fajtája van, minden gyárban más-más típusra van szükség.

A rugalmas anyagú felületen a járás is könnyebb, ezért szokták álláskönnyítő szőnyegeknek is nevezni őket. Megfelelő alátámasztást nyújtanak a lábnak, védik az ízületeket, használatukkal megakadályozható a hátfájás.

 

A csúszásgátló szőnyegek elsősorban az eleséstől védenek, sokoldalúan felhasználhatók. További előnyük, hogy komfortosabb érzést biztosítanak, mint a hideg padló.

 

A Carpet Pro csúszásgátló szőnyeg jellemzői

 

Irodai felszereléseket forgalmazó webáruházunk minőségi terméke a Carpet Pro ipari csúszásgátló szőnyeg. 2 és 6 méter hosszú változatban is kapható, annak megfelelően, hova lesz elhelyezve. Magassága 12 milliméter, szélessége 90 centiméter. 

 

Olaj-, zsír- és vegyianyag-álló, tehát szinte bármely üzembe ideális, ahol nagy fokú csúszásveszélynek vannak kitéve a dolgozók. A légbuborékos kialakítás biztosítja a kényelmet, a könnyed járást. Anyaga rugalmas PVC.

 

A fekete szőnyeg szélein jól látható sárga csík van: ez nagyon hasznos olyan helyen, ahol sokat pakolnak, nagy a forgalom: csökkenthető így az elbotlás veszélye.

 

Kedvezőbb áron kapható a szürke színű, láthatósági csík nélküli Carpet Easy csúszásgátló szőnyeg: ennek légcellás kialakítása van, de ez is ellenáll a szennyeződéseknek, zsírnak, olajnak.

 

 

Mit kell tudni a megrendelésről?

 

Mindkét csúszásgátló szőnyeg esetében a méret és súly miatt egyedi szállítási költséget tudunk megállapítani. Ez a megrendelt darabszámtól független. 

 

A szállítási idő 6-10 munkanap, de igény szerint sürgős kiszállítás is kérhető. Ez esetben kérjen egyedi árajánlatot a szállítási költséghez, keressen minket elérhetőségeink egyikén!

 

Továbbá bármilyen eszközigénye van a biztonságos irodák, üzemek működtetéséhez, forduljon hozzánk bizalommal!

officeplaza-hu a FAVI.hu-n