Blog

Irodai forgószékek: Miért éri meg jobban a drágább?

2018.07.04 14:35

Irodai forgószékből óriási a választék. Lehet kapni néhány tízezer forintért a nagy lakberendezési áruházakban, lehet választani igazán olcsót a hipermarketekben, és el lehet veszni az irodafelszereléssel foglalkozó multik kínálatában is. Ahogy azonban a legtöbb dolog esetében, itt is igazak az általános mondások: kacattal Dunát lehet rekeszteni, olcsó húsnak pedig híg a leve.


Irodai forgószék: a drágább a jobb?3 ok, amiért megéri prémium forgószéket választani + a 3 legjobb modellünk, avagy miért olcsóbb, ami a drágább?

  1. Ergonómia és hatékonyság


Az irodai munka középpontjában a munkát elvégző ember áll. Hatékonyságát alapvetően rövidtávon a kényelme, hosszabb távon egészségi állapota befolyásolja. Az ember az iroda legfontosabb erőforrása, nélküle nem működik az üzlet, ha pedig kiesik a munkából, az hátrány a vállalkozás jövedelmezősége szempontjából. Az irodai ergonómia célja, hogy a dolgozók számára kényelmes és egészséges munkakörülményeket teremtsen, így rövid és hosszú távon egyaránt biztosítsa hatékonyságukat és termelékenységüket.

Ezért érdemes olyan széket adni munkatársunk alá, amelyben nem fárad el, mert a bútor számos beállítási lehetőségével alkalmazkodik az emberhez. Ebbe ma már nemcsak a háttámla és hintamechanika, de az ülőfelület és a kartámaszok többféle lehetséges pozíciója is beletartozik. Egy ilyen szék megéri, mert a benne ülőnek nem lesznek ízületi panaszai vagy krónikus hátfájása. Akkor is, ha többe kerül, hiszen semmi sem éri meg kevésbé, mint az az alkalmazott, aki betegállományba kényszerül a rossz munkakörülmények miatt. Arról nem beszélve, hogy az alkalmazottak szívesebben járnak majd be dolgozni, javul az általános morál és ez mérhetően növeli a hatékonyságot.

 

  1. Minőségi anyagok és technológia


Az ergonómiai szempontok a legfontosabbak egy jó irodai forgószék esetében. Nem elhanyagolható azonban, és ettől nem is teljesen független az, milyen minőségű, milyen tartósságú anyagok felhasználásával, milyen gyártástechnológiával és milyen műszaki tudás birtokában gyártották az adott széket. Érdemes olyan széket választani, amelynek vázelemei nagy sűrűségű műanyagokból, polikarbonátból, kompozitból, acélból vagy öntött alumíniumból készültek, kárpitozása pedig erős, kopásálló műszál, textilből vagy valódi bőr.

 

  1. Élettartam és elhasználódás


Egy vállalkozás számára az sem mindegy, milyen gyakran kell cserélnie azokat az eszközöket, amik az alkalmazottak számára lehetővé teszik a hatékony munkavégzést. Az irodai dolgozó legfontosabb munkaeszköze a forgószéke, bizony sokszor fontosabb, mint a számítógépe vagy egyéb irodabútorai. Egy kiváló minőségű forgószék élettartama a prémium anyaghasználat és gyártástechnológia révén többszöröse az olcsóbb változatokénak. Ez már sokszor önmagában is elegendő érv, de ha még hozzávesszük az első két pontban felsoroltakat, együtt feltétlenül eleget nyomnak a latban.

A 3 legjobb irodai forgószék

És akkor lássuk, melyik a 3 legjobb forgószék az Office Plaza kínálatában!

 

  1. SAMURAI exkluzív, ergonomikus forgószékek

Japán tervezés, svájci minőségbiztosítás, orosz gyártás hármasa jellemzi ezt a széket, amelynek megjelenése fordulópontot jelenthet az irodai forgószékek piacán. Különlegessége, hogy váza teljes egészében rozsdamentes acélból készült, amelyet egy gyönyörű tükörkróm bevonat tesz olyan impozánssá, mintha csak egy nagyon drága luxusautóhoz tartozna. A tervezés Japánban, a gyártás az utolsó csavarig Oroszországban történik, mégpedig egy gyáregységben. A Samurai minőségi bizonyítványát a svájci Swiss Approval tanúsítóintézet adta ki.

 

  1. SPINELLY spinális forgószék

A spinális ülőbútorok tervezése új korszakot hozhat az irodai forgószékek használatában. A technológia lényege, hogy a szék háttámlája nem fix, hanem az emberi háthoz hasonlóan bordák és gerinc alkotják, amelyek a támla flexibilis mozgását teszik lehetővé. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a széktámla együtt mozog a benne ülő ember hátával, oldalirányba is követi a törzs elmozdulását, így folyamatosan tökéletes alátámasztást biztosít. A Spinelly nemcsak küllemében különleges, de benne ülni is egészen új élmény. A kiváló kompozit anyagok és minőségi gyártástechnológia sokéves használatot tesznek lehetővé.

 

  1. WAU 2 exkluzív főnöki forgószék

A Merryfair cég terméke az egyik legkényelmesebb szék a piacon. A Wau 2 prémium forgószéken minden állítható. Egyik különlegessége, hogy a tökéletes könyöktámasztás érdekében nemcsak a karfák magasságát állíthatjuk be, de azokat oldalirányban is elforgathatjuk. További extra, hogy a fejtámlát nemcsak magasságban lehet állítani, de annak dőlésszöge is változtatható. Így különböző munkafolyamatokhoz más-más beállítást használva biztosíthatjuk a nyak tehermentesítését. A kompozit váz és a porfestett alumínium lábcsillag hosszú éveken át viseli majd a napi akár 12-órás igénybevételt.

officeplaza-hu a FAVI.hu-n