Blog

Gamer székek az igazán komoly játékosoknak – 5 dolog, amit tudni érdemes

2017.10.27 12:00

Miért van szükséged gamer székre? Mert a legjobbak közé akarsz tartozni. Mert te akarsz először célba érni. Mert te akarod megszerezni a legtöbb XP-t. Mert neked kell legyen a legtöbb fraged a csapatból. Azért, mert Te komolyan veszed a játékot. Ezért vagy több egy egyszerű játékosnál. Ezért leszel Te a legjobb!


Miben más a gamer szék, mint egy irodai forgószék?


A PC-s gamer székeket kifejezetten a számítógépes játékosok és e-sportolók igényeinek megfelelően fejlesztették ki. Ezek is forgószékek, de céljuk alapvetően más az irodában használatos rokonaiknál. A gamer szék minden eleme a lehető legmagasabb szintű játékélményt és a játékos maximális kényelmét szolgálja. Ezek a székek jobban testreszabhatók, számos kényelmi szolgáltatást nyújtanak, többek között teljesen lehajtható háttámlával, állítható deréktámasszal, extra magas háttámlával és beépített lábtámasszal készülnek. Funkciójuk, hogy a játékos órákon keresztül kényelemben legyen, miközben fenntartja fókuszált figyelmét, a játék szüneteiben pedig pihenni is tudjon a székben.

Gamer székek a jobb játékélményért


A funkció az első és a dizájn sem utolsó


A gamer székek nemcsak funkcionalitásukban illeszkednek a játékhoz, hanem dizájnjuk is különleges: mivel az első példányokat a Need For Speed autóversenyzős játékhoz fejlesztették ki, leginkább a versenyautók üléseit idézik. Sokan azt mondják, hogy ezek az ülőalkalmatosságok csak a dizájnról szólnak, de aki így beszél, az még biztosan soha nem ült igazán jó minőségű gamer székben. Sokkal inkább arról van szó, hogy ezek a székek sokkal funkcionálisabbak, mert nem kötik őket az üzleti élet külsőségekkel kapcsolatos elvárásai. Persze a kinézet is hozzátartozik a játékélményhez, meghozza a játékos hangulatát, egyben illeszkedik az igényes gamer egyéb eszközeinek dizájnjához. De nemcsak erről van szó: a gamer szék minden elemének van funkciója, a külön fejtámla a jobb egyénre szabhatóság, a lyukak a szellőzés, a hosszanti vájatok pedig az állítható deréktámasz miatt fontosak.

Kényelem és egészség a játékban

Az irodai székek alacsony, közepes és magas háttámlával is készülhetnek, a gamer székek azonban mindig magas háttámasszal kerülnek forgalomba, hogy biztosítsák a játékosok kényelmét és egészségét akkor is, ha órákon át nem állnak föl a számítógép elől. A magas támla nemcsak azért fontos, hogy a derék-, hát- és nyakfájást megelőzze, hanem ledöntve az alvópozíció felvételéhez is elengedhetetlen. Minden komolyabb gamer szék háttámlája 180 fokban lehajtható, hogy a játék szüneteit pihenésre jobban ki lehessen használni, akár egy negyedórás szundikálás erejéig is. Érthető okokból a hagyományos irodai forgószékeket ilyen funkcióval nem szokás felszerelni. Minden játékosszék állítható kartámaszokkal rendelkezik, sokakat pedig 3D vagy 4D kartámasszal szerelik, ezeket nemcsak magasságban állíthatjuk, hanem minden irányban mozgatni és forgatni lehet őket – a teljes komfort és ergonómia érdekében. És persze mindent a győzelemért!

officeplaza-hu a FAVI.hu-n