Blog

Egy különleges bútor: az irodai kanapé

2022.03.21 11:28

Blogunkban többször írtunk már arról, hogyan lehet tökéletesen berendezni egy irodát, bemutattuk a legjobb forgószékeket és beszéltünk az ergonómia szerepéről. Azonban az irodai kanapé hasznosságáról eddig kevés szó esett. Pedig erre is szükség lehet a munkavégzés során!

Miért kell irodai kanapé a munkahelyre?

 

Amikor irodaberendezésről van szó, elsősorban mindenki a forgószékek, asztalok, irodaszerek beszerzésére gondol, pedig a hagyományos irodabútorokon kívül más eszközök is kellenek a hatékony munkavégzéshez. Ma már szükségszerű, hogy egy munkahelyen az ergonómiára is figyeljünk: ilyenkor a testi épségünket óvó irodabútorokra gondolunk.

 

A lelki jóllétről azonban kevés szó esik, pedig ez is nagyban befolyásolja a teljesítményt. Ezért nem mindegy például, hogy milyen színűek a falak, nyitott vagy zárt-e az iroda, ahol dolgozunk, vagy van-e esetleg teasarok, ahol ki lehet kapcsolódni egy kicsit.

 

Sokkal jobban halad a munka, ha van idő egy pár perces pihenésre, csevegésre, elvonulásra. Ilyen esetben jöhet jól egy irodai kanapé vagy fotel, ahol kényelmesen üldögélhetünk, amíg elintézünk pár telefont, megbeszélünk valamit a kollégánkkal.

 

Hova kerülhet irodai kanapé?

 

Nagyobb méretű irodákban, open office-okban egyre gyakrabban találkozhatunk ezzel a különleges bútorral. Persze elsősorban nem munkavégzés történik itt, ez inkább az informális beszélgetések, információátadások helye.

 

A munkatársak által használt irodai kanapét érdemes a helyiség szélén, ablakok közelében elhelyezni, még ideálisabb, ha van társalkodó helyiség az épületben. Ide félre lehet vonulni úgy, hogy senkit ne zavarjunk.

 

Ilyen kis beszélgetősarok berendezésére alkalmas például az OPTIMA 2 személyes kanapé, mely többféle színben is kapható nálunk. Kiegészíthető további elemekkel: fotellel, puffal, sarokelemmel, és ezek színe is választható. Kiváló minőségű ECOTEX műbőr kárpitozással készültek ezek a bútorok, 24 hónap teljes körű garanciát vállalunk rájuk.

 

 

Az irodai kanapé további felhasználási módja

 

Ez a tekintélyes bútordarab nagyon jól mutat a tárgyalókban is. Természetesen tárgyalóasztalra és irodai székekre továbbra is szükség lesz, de a helyiség egy távolabbi zugába betehetünk egy kanapét is, elé dohányzóasztalt. Kisebb meetingek, rövidebb találkozók is helyet kaphatnak itt, főleg, ha a tervezés fázisában vagyunk. Sokkal jobb ötletek születhetnek így, mint mereven ülve az asztalnál.

 

Főnöki irodákban is gyakran találunk irodai kanapét. Ez is a pihenést szolgálja elsősorban, hiszen elég gyakori, hogy egy vezető akár napi 10-12 órát is a munkahelyén tölt. Kávézáshoz, hírek olvasásához, telefonbeszélgetések lefolytatásához is használható az ágy. 

 

Váróterembe, folyosóra, recepcióhoz is célszerű irodai kanapét tenni: sokkal kényelmesebb ezen ülni, mint egy széken, ráadásul igényességre, figyelmességre utal. Akik belépnek a helyiségbe, érezni fogják, hogy itt törődnek velük.

 

Irodai kanapék az Office Plazában

 

Irodabútorokat, irodaszereket forgalmazó webáruházunkban az Irodai székek kategóriában találhatók meg az irodai kanapék. Valamennyi minőségi gyártmány, bőr vagy műbőr kárpitozással készültek. 

 

Az egyes terméklapokon olvashatók a bútor paraméterei: a háttámla magassága, az ülésmélység, ülésmagasság, valamint a kanapé szélessége, hosszúsága.

 

Mindegyik többféle színben is kapható, válasszuk ki azt, amelyik illik a többi bútorhoz, a fal árnyalatához!

 

A megrendelést követő 3-4. héten tudjuk szállítani a kért kanapét, erről bővebben a Szolgáltatásaink menüben lehet tájékozódni. 


Ha további irodabútorokra is szüksége van, nézzen szét folyamatosan bővülő kínálatunkban!

officeplaza-hu a FAVI.hu-n