Bemutatótermünk és ügyfélszolgálatunk 2024.07.02-án kedden technikai okokból zárva tart.

Webáruházunk ez idő alatt is zavartalanul üzemel!

Blog

6 dolog, amit minden alkalmazott szeretne az irodába

2020.02.13 10:12

Többször írtunk már arról, hogy nemcsak az emberek munkához való hozzáállása változott meg jelentősen az utóbbi néhány évben, de ezzel párhuzamosan a munkahellyel szembeni elvárások is.

Lássuk, mi az, amit minden dolgozó szeretne az irodába, ahol a napjai nagy részét tölti!

A vállalatok között egyre kiélezettebb verseny folyik a tehetségért, a korszerű szemlélet szerint pedig a jó iroda kiválóan működik, mint vonzerő.

1. Funkcionális íróasztal

Ma már egyáltalán nem mindegy, milyen íróasztalokkal rendezzük be a munkaállomásokat, a dolgozók elvárják, hogy kényelmes és sokoldalú legyen. Ha hamar elfáradnak, ha megfájdul a derekuk, azt igenis a munkahely terhére róják fel. Az ülő-álló íróasztalok kiváló és költséghatékony megoldást jelentenek, az alkalmazottak pedig nagyon élvezik a használatukat, főként ha több órát kell egyhuzamban számítógépen dolgozniuk.

6 dolog, amit minden alkalmazott szeretne az irodába

2. Kényelmes székek

A legfontosabbak természetesen azok az ülőbútorok, amin sokat kell ülni: a jó minőségű, ergonomikus forgószék az irodai dolgozó legfontosabb munkaeszköze és legjobb barátja. Nemcsak a koncentrációképesség és a hatékonyság, de az egészségmegőrzés szempontjából is elsődleges, hogy az alkalmazottak kiváló székeket kapjanak a munkájuk elvégzéséhez.

 

6 dolog, amit minden alkalmazott szeretne az irodába

3. Felszerelt teakonyha

Enni és inni mindenkinek kell, persze - de egy jó kis teakonyha ennél sokkal többet ad hozzá az iroda vonzerejéhez. Helyet, ahol lehet egyet szusszanni és kicsit feltöltődni, kávé mellett elbeszélgetni a kollégákkal, vagy úgy dolgozni, mintha nem is egy munkahelyen lenne az ember, hanem otthon. A közösségi helyiségek általánosságban sem rontják, hanem javítják a dolgozók termelékenységét, ez pedig a konyhára hatványozottan igaz. És szerezzünk be egy tényleg remek kávéfőzőt, ha pedig erre elég hely van, egy kanapét is mindenképpen!

6 dolog, amit minden alkalmazott szeretne az irodába

4. Több kisebb tárgyaló

A nyitott terű irodák és projektalapú munka elterjedése felértékelte a kisebb tárgyalók fontosságát a munkahelyeken. A megváltozott munka megköveteli, hogy a kollégák kisebb csapatokban dolgozzanak és akár naponta többször, spontán összeüljenek egy rövid megbeszélésre. Ha ezt elősegítjük, növeljük a termelékenységet és természetesen a dolgozói morálnak is jót tesz.

5. Működő multifunkciós nyomtató

A kutatások szerint a dolgozók csaknem 80 százaléka elvárja, hogy legyen multifunkciós eszköz az irodában, amit használhatnak a munkájukhoz, és akkor sem szólnak rájuk, ha szükség esetén épp maguknak nyomtatnak ki valamit. A jó eszköz kis helyen elfér, gyorsan nyomtat, fénymásol és szkennel, könnyű kezelni és üzembiztosan működik. Semmi sem idegesíti jobban a kollégákat, mintha egy nem működő vagy folyton elakadó nyomtató miatt nem tudják elvégezni a munkájukat.

 

6 dolog, amit minden alkalmazott szeretne az irodába

 

6. Természetes fény

Minden embernek szüksége van fényre, a legjobb forrás pedig mindig a nap. Az irodai környezetet kutató World Green Building Council felmérése szerint az ablakok közelében ülő munkatársak 15 százalékkal nagyobb hatékonysággal dolgoznak, mint azon kollégáik, akik nem jutnak természetes fényhez. Azokban az irodákban, ahol kifejezetten kevés a napfény, használjunk teljes spektrumú fényforrásokat, amelyek jól szimulálják a napsugárzást.

officeplaza-hu a FAVI.hu-n