Kedvezmény

   Kedves Ügyfeleink!

   Kiállított termékeinkre 10% kedvezményt biztosítunk, személyes vásárlás és készpénzes fizetési mód esetén. 

   az OfficePlaza csapata

   Ajándék Lábtámasz

   Ajándék lábtámasz minden Samurai székhez!

   Kiemelt Akcióink
   Próbálja Ki

   Próbálja ki irodai székeinket bemutatótermünkben!

   Szék összeszerelés

   Irodai székek összeszerelése

   Előzetes egyeztetés alapján vállaljuk bármely irodai szék összeszerelését!

   Bővebb információ a szerelési díjakról...

   Házhoz szállítás

   A megrendelt termékeket rendeléstől számítva 24/48 órán belül házhoz szállítjuk raktárkészletünkől függően!

   Budapesten 40.000 Ft feletti vásárlás esetén a házhoz szállítás INGYENES!

   Házhoz szállítással kapcsolatos további információk és díjak itt...

   Kiemelt árak

   Mennyiségi kedvezmény

   Nagyobb mennyiség rendelése esetén egyénre szabott, kiemelt árat biztosítunk!

   Bővebb információ a mennyiségi kedvezményről itt...

   Tanúsítvány
   SSL Certificate
   Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
   Blog
   2018.01.30 09:35

   10 tipp, hogy a legjobb forgószéket válasszuk

   A legjobb irodaszékeket megtalálni nem könnyű feladat, sok esetben nem is épp olcsó beruházás. Viszont érdemes úgy tekinteni rá, mint egy olyan befektetésre, ami a produktivitás és az egészség terén hamar megtérül. A legjobb irodai szék ugyanis növeli az irodában dolgozók termelékenységét és a betegség miatti hiányzások egy részét is megtakarítja nekünk.

    

    1. A jó forgószék háttámlája magas

     Vagy közepesen magas, de semmiképp ér véget hátközép alatt. Aki nagyon sokat ül, annak a fejtámla is ajánlott, hogy a nyakizmok időnként megpihenhessenek.

    2. A vízesés alakban gömbölyített, kényelmes ülőfelület

     A legjobb irodaszékek ülőfelületének eleje egy vízesést formáz, ez nemcsak kényelmi szempontú követelmény, de ez a kialakítás akadályozza meg a térdhajlatok megakadását hirtelen felállásnál. Az ülőke párnázása olyan legyen, amely egyenletes súlyelosztást biztosít és elég kényelmesen támasztja alá a combot és feneket. Az ülőfelület hátsó része legyen puhább, a közepe kissé keményebb.

    3. Az ízületek 90 fokban hajoljanak

     Ha a csípő, a térd és a boka szöge nem kényelmesen 90 fokban hajlik, akkor az az irodai szék nem megfelelő. Ha a csípő nem 90 fokos szögben van, a szék vagy túl magas vagy túl rövid. Ugyanez a térd és a boka esetében. Hüvelykujjszabály, hogy minden ízületének ideális esetben 90 fokban kell állnia.

    4. A kárpitozás nem mindegy

     A kárpitozásnak első látásra és tapintásra is kellemesnek kell lennie, hiszen egész nap ezen fogunk ülni. Semmiképp sem lehet érdes, viszketős vagy befülledős. A jó kárpit lélegzik és nem hagyja a testet túlmelegedni még a nyári meleg napokon sem.
     10 tipp, hogy a legjobb forgószéket válasszuk
    5. Szabályozható a lehető legtöbb módon

     A jó forgószék kényelmes ülőfelülettel, szabályozható keménységű hintamechanikával, deréktámasszal felszerelt, és egyáltalán a lehető legtöbb módon állítható üléspozíciót kínál.

    6. Szerszám nélkül állítható

     A széket vásárlás előtt kipróbálni nem szégyen, sőt. Ekkor próbáljuk ki az összes beállítást, győződjünk meg arról, hogy a forgószék magassága, háttámlája és hintamechanikája szerszámok nélkül, egyszerűen állítható.

    7. Akkor is tart, ha rosszul tartom magam

     A jó irodai forgószék akkor is egészséges ülőpozíciót és helyes testtartást tesz lehetővé, ha a benne ülő dolgozó már elfáradt, hanyagul tartja magát. Támogatja a hátat, a nyakat és segíti a megfelelő fejtartást.

    8. Az ülőfelület és a háttámasz aránya

     Ha az ülőfelület túl nagy vagy a háttámla túl magas annak, aki a székben ül, nem fog előnye származni a szék által kínált szolgáltatásokból. Ilyenkor a deréktámasz sincs jó helyen, a dolgozó pedig előre dőlve ül, ahelyett, hogy a hátát megtámasztaná. Ez nagyon egészségtelen, mert a gerinc természetes íve meghajlik, a csigolyákra túl nagy nyomás helyeződik.

    9. A jó forgószék mozgásra ösztönöz

     A mozgás és az a szék, ami mozgásra késztet segíti a vér és így az oxigén egészséges áramlását a szervezetben, javítja az agyműködést, ezért fokozza a hatékonyságot. Az igazán jó forgószék hagyja, hogy mozogjunk vele, miközben végig megfelelő alátámasztást biztosít a testnek.

    10. A vállak és a karok is meghálálják

     Nem szabad elfelejteni, hogy az íróasztal melletti munka a karokat és a vállakat is terheli, így a legjobb irodai széknek ezek tehermentesítését is el kell látnia. Nem jó az a szék, amiben ülve fel kell vonni a vállat, hogy a könyék a kartámaszra kerüljön. A jó szék természetes helyzetben, flexibilisen támasztja alá a karokat is, így megelőzi az alkar és a csukló fájdalmát.