Blog

Hogyan válasszak prémium forgószéket 2023-ban?

prémium forgószék
vezetői forgószék
irodai forgószék
home office
irodai szék
hogyan válasszak
Szűrés törlése
Bagi Péter
Bagi Péter
2023.03.13 10:00
Hogyan válasszak prémium forgószéket 2023-ban?

A számítógépen/laptopon végzett munka során a termelékenység fenntartásához elengedhetetlen szempont a kényelem, a megfelelő tartás biztosítása és a fizikai terhelés megelőzése. Egy minőségi forgószék mindhárom szempontnak megfelelhet lehetővé téve, hogy a széket testéhez és munkastílusához igazítsa. Összeszedtünk 6 szempontot, amit szem előtt kell tartania, ha olyan széket választ, amely a lehető legnagyobb kényelmet és támogatást nyújtja Önnek.

Hogyan válasszak prémium forgószéket 2023-ban irodai, vagy home office használatra?

1. Ergonomikus kialakítás

A prémium kategóriás forgószéknek ergonomikus kialakítással kell rendelkeznie, amely természetes és kényelmes módon támasztja, támogatja az Ön testét. Olyan székeket keressen, amelyek állítható funkciókkal rendelkeznek, mint például a magasság, a dőlésszög és a fej- vagy deréktámasz (keménység, magasság), de ne feledkezzünk meg az állítható keménységű hintamechanikáról sem. Ezek a beállítások lehetővé teszik, hogy a széket a testéhez igazítsa, így biztosítva, hogy hosszabb ideig tudjon dolgozni anélkül, hogy kellemetlenséget érezne.

 

2. Minőségi anyagok

Ha prémium kategóriás forgószékbe fektet, győződjön meg arról, hogy minőségi anyaghasználat jellemzi azt. Olyan székeket keressen, amelyek kiváló minőségű alapanyagokat, például acélt, alumíniumot és lélegző szöveteket (pld. mesh), és láthatóan kiváló textúrájú műanyagokat használnak. Ezek biztosítják, hogy a szék masszív és tartós legyen, képes legyen hosszú távon ellenállni a rendszeres használatnak.

3. Kényelmes párnázás

A szék párnázottságának kényelmesnek és az Ön adottságaihoz illeszkedőnek kell lennie, megfelelő párnázottsággal, hogy megakadályozza a nyomáspontok kialakulását. Keresse a nagy sűrűségű habpárnával ellátott székeket, amelyek szilárdabb és támogatóbb érzést biztosítanak. Emellett egyes székek memóriahabot használnak, amely a testhez idomulva még nagyobb kényelmet és támogatást biztosít. A napi 4 óránál több használat esetén kiemelt szempont az ülőfelület lég/páraáteresztő képessége.

 

4. Állítható karfák

Az állítható karfák a prémium kategóriás forgószékek alapvető jellemzői. A karfáknak több irányban is állíthatónak kell lenniük, így testre, de aktuális tevékenységre is szabhatja azokat. A karfák puhasága, tapintása, anyaga is fontos szempont, hogy kényelmes helyet biztosítsanak karjainak pihentetésére gépelés vagy egérhasználat közben.

 

5. Mobilitás

A mobilitás fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni a prémium kategóriás forgószék kiválasztásakor. Keresse az ötpontos talppal és kiváló minőségű görgőkkel rendelkező székeket, amelyek simán mozognak a szőnyegen vagy a kemény padlón. A széknek 360 fokban forgathatónak is kell lennie, így a munkaterületén anélkül mozoghat, hogy fel kellene állnia. Lakkozott, természetes fa, laminált lap, vagy magasfényű padló esetében kiemelten figyelnie kell a megfelelő karcmentes parkettagörgő, vagy székalátét beszerzésére.

 

6. Stílus

Bár a kényelem és a tartás a legkritikusabb tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a prémium kategóriás forgószék kiválasztásakor, a stílus sem utolsó szempont. A széknek illeszkednie kell irodája vagy munkaterülete berendezéséhez és professzionális megjelenést kell tükröznie. Egyes székek többféle színben kaphatók, így olyan széket választhat, amelyik kiegészíti az Ön stílusát.

 

Összegzés

Tehát, amikor prémium kategóriás forgószéket választ, győződjön meg arról, hogy az kényelmes, megfelelő támaszt nyújt és tartós, minőségi gyártásra épül. Olyan székeket keressen, amelyek ergonomikus kialakítással, kiváló minőségű anyagokkal, kényelmes párnázással, állítható karfákkal, mobilitással és az irodájához vagy munkaterületéhez illő stílussal rendelkeznek. 

 

Ezeket a tényezőket figyelembe véve három típust ajánlunk figyelmébe, melyek közül több is belopta magát a téma szakértőinek szívébe:

Samurai SL-3 - masszív, rendkívül sokoldalúan személyre szabható darab. Precíz mérnöki tervezés, minőségi anyagok. Elsősorban 170 cm és 70 kg felett javasolt. 24 hónap garancia.

 

Unique Ergotech (több színben) - maximális ergonómia, dizájn, a felhasználóink szerint az egyik legkényelmesebb prémium irodai forgószék. Bárkinek ajánlható. 24 hónap garancia.

 

A méltán népszerű Unique (MERRYFAIR) WAU sorozat tagjai rengeteg vásárló szívét dobogtatták már meg, stílusos kinézetüknek és precíz tervezésüknek köszönhetően. Kimagasló, 36 hónap garanciaidőt biztosítunk rá.

officeplaza-hu a FAVI.hu-n